Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM разработи нови токови преобразуватели с цифров изход, базирани на ефекта на Хол

14.05.2016   |   Технологии
 
LEM представи версии с цифров изход на базираните на ефекта на Хол токови преобразуватели без компенсация от сериите HO и HLSR. Аналогово-цифровото преобразуване се извършва от интегриран сигма-делта модулатор, който разрешава 1-битов сериен битстрийм изход.
 
Новите компоненти за измерванe на номинални тококове с 10, 32, 50, 80 ARMS се предлагат в три различни корпуса (за платка и за монтаж върху панел) и осигуряват до 12-битова разделителна способност при 20 kHz честотна лента.
 
1-битовият изход намалява броя на необходимите свързвания, което дава възможност размерът на приборите да бъде намален, а цифровият им изход позволява на потребителя да избере филтъра, използван за потока от данни, за да оптимизира съотношението между резолюция и време за реакция в зависимост от конкретното приложение. Цифровите изходи гарантирано предотвратяват и шума във враждебни среди.
 
В първите мостри, които предлагат един режим, тактовият генератор дава изходен сигнал от сензора при 10 MHz, а както тактовият генератор, така и данните, са със CMOS ниво. Като алтернатива изходът може да бъде с Манчестър кодиране върху два извода, което отговаря на стандарта RS422.
 
Размерът на новите прибори е същият като на сериите с аналогов изход HLSR и HO. Новите токови преобразуватели се предлагат със захранващо напрежение от 3,3 V до 5 V, а работната температура е от -40 °С до + 105 °С.
 
Няколко различни филтъра могат да бъдат използвани за даден поток от данни. Наример, ако sinc3 филтър се използва с OSR (коефициeнт за увеличаване на видимата честотата на дискретизация на цифровия сигнал) от 128, ефективната резолюция на 50 A сензор е 12 бита, а времето за реакция е около 38 μs.
     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   HO   HLSR   токови преобразуватели   аналогово-цифрови преобразуватели   токови сензори  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...