Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Silicon Labs анонсира платка за разработка с облачна технология

01.08.2016   |   Технологии
 

Silicon Labs пусна на пазара достъпно средство за разработка, което улеснява свързването на безжични модули с датчици към мобилни устройства и към облак в интернет. Така, при взимането на решения могат да се отчитат реалните данни, измерени на място.

Новата платка за разработка ThunderBoard React е захранвана от батерия и демонстрира възможностите за свързване на няколко датчика, като се използва Bluetooth с ниска консумация и мощен процесор ARM Cortex-M4, поддържащ протокола IoT. Наред с това, производителят предоставя и микропрограмно осигуряване с отворен код и подходящи мобилни приложения за работа с Android и iOS.
 
Всички схеми на хардуера, микропрограмното осигуряване, мобилните приложения и софтуера за облака се предоставят безплатно на разработчиците, анонсират още от компанията.
 
ThunderBoard React улеснява проектирането на устройства за IoT, като осигурява снемането на данните, обработката им и безжичните компоненти, необходими за свързването на един захранван от батерия модул с датчици към базата данни в облака.
 
Върху платката са монтирани датчици, отчитащи движение, светлинен поток и параметри на околната среда и тези данни се предават в реално време към облака посредством Bluetooth връзка. Интуитивно и лесно за ползване мобилно приложение изобразява данните на смартфони и таблети, а потребителят може да се съсредоточи върху платката.
 
С ThunderBoard React не се изискват специализирани познания в областта на радиочестотните комуникации, за да се разработват безжични устройства с датчици. Специалистите могат за минути да ги стартират чрез предоставените от Silicon Labs лесни за ползване средства за разработка на безжични връзки. А предварителното наличие на сертификат на Bluetooth модула с ниска консумация свежда до минимум времето и усилията, необходими за сертифициране на цялото устройство за безжична комуникация където и да било по света, обясняват от производителя.
 
Сред компонентите на ThunderBoard React са също жироскоп и акселерометър по трите оси (общо 6-осова система), датчик за положение на основата на ефекта на Хол и микропрограмно осигуряване с отворен код.
 
Нискоконсумиращите компоненти, монтирани на платката ThunderBoard React, позволяват проектирането на устройства за IoT, които да се захранват от малка батерия с размер на монета. Предоставените от Silicon Labs микропрограмно осигуряване и мобилни приложения са така оптимизирани, че да се използват по възможно най-добрия начин функциите за работа венергоспестяващ режим на компонентите на платката, акцентират от Silicon Labs.
 
“ThunderBoard React, заедно с безплатните ни микропрограми и изходен код, осигурява на разработчици и производители лесен и гъвкав начин за преценка на качествата и изработване на прототипи на безжични модули с датчици, които се свързват към облак посредством Bluetooth с ниска консумация”, отбелязва Даниел Куули, старши вицепрезидент и ръководител направление за IoT в Silicon Labs. “Клиентите ни вече могат да създават по-конкурентоспособни, надеждни и полезни изделия, включващи IoT, които осигуряват на крайните потребители възможности за анализ на данните в облака и за по-добро проучване на реалната ситуация на място”, допълва той.
     
Източник: Silicon Labs

Ключови думи: Silicon Labs   платка за разработка   ThunderBoard React   Bluetooth   IoT  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...