Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи първата zigbee Green Power платформа

14.02.2017   |   Технологии
 
Microchip представи първата сертифицирана от ZigBee Alliance платформа с функции zigbee PRO и Green Power. С по-висока оперативна съвместимост и по-ниска латентност от досегашните платформи, софтуерният пакет и развойният комплект BitCloud 4.0 могат да се използват за разработване на прибори за сградна автоматизация, сградни осветителни системи, интелигентни енергийни технологии и IoT. 
 
Сертифицираното от ZigBee Alliance решение поддържа широк набор от устройства и е съвместимо с наличните досега на пазара zigbee продукти. Проектантите биха могли да се възползват от характеристики като ниска латентност, подходяща за радиочестотни дистанционни устройства и мрежова функционалност за големи осветителни уредби.   
 
Функцията zigbee PRO Green Power, която се появява за първи път в новия сертифициран софтуерен пакет, позволява устройства без батерии да се обединяват по сигурен начин в мрежа, като позволява използване на екологични енергийни източници като светлина, вибрация или движение. Наред с това, вече се поддържат устройства тип zigbee Light Link и zigbee Home Automation. 
 
„Горди сме, че сме първият производител, предлагащ zigbee сертифицирана платформа с функции zigbee PRO и Green Power”, коментира Стив Колдуел, вицепрезидент на подразделението за безжични технологии в Microchip. “Благодарение на хардуерните и софтуерните си решения можем да осигурим най-висока в класа си функционалност за широк набор от приложения – от осветителни системи в големи търговски сгради до енергийноефективни устройства, които не се нуждаят от батерии“, допълва той.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   ZigBee Alliance   Green Power   BitCloud 4.0  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...