Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Visteon България разработи информационно-развлекателна система за Даймлер

13.02.2018   |   Реализации
 

Visteon България представи новата информационно-развлекателна система Mercedes-Benz User Experience, разработена от инженерите в базата на компанията в София, по време на провел се на 8 февруари т. г. семинар за развитието на автомобилната индустрия, организиран от Аутомотив Клъстер България.

Като предизвикателство при реализацията на проекта от Visteon България посочиха разрешаването на противоречията между концепциите на Даймлер и на производителите на смартфони/мобилни операционни системи – Apple, Google, Baidu. От компанията разрешват проблема чрез устройство, интегриращо управлението на арматурно табло, дисплей, хед-ъп дисплей, аудио система и модул за връзка с мобилни устройства.

"От гледна точка на мултимедията, българският принос е в интеграцията на iPhone/iPod, Apple CarPlay, Android Auto, аналогово и цифрово радио (DAB), възпроизвеждане на съдържание през  Bluetooth и USB. Като допълнение към това бе реализиран и eCall – свързване с телефон за спешен случай при инцидент на пътя и Roadside assistance – свързване с портал на Mercedes", обясниха от Visteon България.

Българските инженери са участвали в разработването на цялостния дизайн и архитектура, както и в избора на материали. В допълнение, всички тестове за интеграцията на отделните хардуерни блокове и съответно оптимизацията на всички платки по цялостната система също са извършени в България.

На събитието компанията обяви и провеждането на хакатон, който ще стартира на 19 февруари т. г. и чиято цел е разработването на ефективен софтуерен продукт за предупреждаване на шофьорите за опасни ситуации на пътя с цел предотвратяване на пътни инциденти. Повече информация състезанието може да намерите тук.

     
Източник: Visteon България

Ключови думи: Visteon България   Даймлер   Mercedes-Benz User Experience   информационно-развлекателна система  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Реализации

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...