Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel обяви първия 2G модул с поддръжка на LTE IoT ъпгрейд

03.07.2018   |   Технологии
 

По време на Мобилния конгрес в Шанхай Qualcomm Technologies и Gizwits обявиха, че ще доставят съвместно първите в света комерсиално предлагани 2G клетъчни модули с полеви ъпгрейд към LTE IoT (eMTC/Cat-M1 и NB-IoT/Cat-NB1). Модулът Quebec BG36, съвместим с мрежата на China Mobile и произведен от Quectel на базата на модема MDM9206 LTE IoT на Qualcomm, ще използва облачните услуги на Gizwits IoT и ще бъде предназначен за разработка на икономични, гъвкави и дълготрайни 2G решения, които поддържат безжично активиране на NB-IoT и eMTC в бъдеще, както и преминаване на клетъчната мрежа към най-новите LTE IoT стандарти.

Qualcomm Technologies планира да направи достъпни възможностите за безжичен ъпгрейд на модема през първата половина на 2019 г., скоро след стартирането на услугата Qualcomm WES, която се очаква до края на тази година. Qualcomm WES ще улесни внедряването на мрежови крайни устройства в голям мащаб, като осигурява ефективно управление на жизнения цикъл чрез услуги като включване в режим "plug-n-play", осигуряване при поискване, активиране на функции на чипсета по безжичен път, както и активиране на услуги от други производители.

LTE IoT е набор от усъвършенствани средства за работа с теснолентови технологии, разработен от Qualcomm. Той служи за свързване в мрежа на широк спектър от нискоенергийни и широкообхватни IoT решения с поддръжка на новия стандарт 5G.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   Qualcomm   LTE IoT  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...