Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи нови Wi-Fi 6 модули за индустриални, автомобилни и сградни мрежи

28.04.2020   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions представи нови Wi-Fi 6 модули, насочени към разнообразни мрежови приложения и свързани автомобилни системи.

Новите модули включват серията от индустриален клас FG50X, базирана на едночиповата (SoC) система за мобилна свързаност Qualcomm FastConnectTM 6800, както и автомобилния модул AF50T, базиран на Wi-Fi 6 чипа QCA6696 - най-новото автомобилно Wi-Fi решение на Qualcomm Technologies.

Двете серии модули осигуряват подобрена работа по отношение на капацитета, скоростта на данни, латентността, енергоконсумацията и мрежовото покритие. Те са ориентирани към широк спектър от потребителски, промишлени и автомобилни приложения като интелигентни домове, MiFi, интелигентни телевизори, системи за поточно предаване на данни, средства за индустриална автоматизация, автомобилни мрежови приложения и др.

FG50X и AF50T поддържат протоколите IEEE 802.11 ax и BT 5.1, като са съвместими с 802.11a/b/g/n/ac. Новите Wi-Fi 6 модули с ниска енергоконсумация поддържат също Dual MAC, 2.4 GHz и 5 GHz DBS в режим на едновременна работа (2X2+2x2), MU-MIMO в режим 8x8, усъвършенствана ортогонална многочестотна модулация с разпределен достъп (OFDMA ) и 1024-QAM (цифрова квадратурна модулация (QAM), които могат да осигурят максимална скорост на данни до 1774,5 Mbps. За да отговори на различните изисквания за отделните IoT сегменти, Quectel предлага множество варианти на серията FG50X.

Когато се използва заедно с 5G модула RG500Q на Quectel, серията FG50X предлага високоефективно 5G и Wi-Fi 6 решение за MiFi и CPE мрежи, гарантиращо високоскоростна свързаност при едновременна поддържка на до 32 клиента, което намалява мрежовото натоварване при приложения в закрити пространства, използвани в домове, търговски центрове, училища и заводи. Освен това, серията FG50X използва режим на криптиране WPA3, повишавайки значително сигурността на Wi-Fi връзките.

Автомобилният Wi-Fi 6 модул AF50T отговаря на стандартите IATF 16949:2016 и на процесите за управление на качеството в автомобилната промишленост, включително APQP и PPAP. AF50T е специално разработен за приложения на интернет в превозните средства (IoV) като информационно-развлекателни системи и системи за автомобилна диагностика. Модулът се отличава с компактен корпус (19,5x21,5x2,3 мм), който позволява на автомобилните и OEM производителите да намалят размера на крайния продукт.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   Qualcomm   Wi-Fi 6   FG50X   AF50T  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...