Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи 5G модули

05.03.2019   |   Технологии
 

По време на Мобилния конгрес в Барселона Quectel Wireless Solutions представи нови 5G IoT модули с интегриран модем Qualcomm Snapdragon X55 5G, както и антенни модули с интегриран RF предавател, цялостно RF хардуерно осигуряване (RFFE) и антенни елементи от Qualcomm Technologies. 5G модулите RG500Q/RG510Q и RM500Q/RM510Q на Quectel, съвместими със спецификациите 3GPP Release 15, могат да работят както в самостоятелен 5G режим (SA), така и в паралелен (NSA). Те са предназначени за приложения в предприятия и широколентови мобилни мрежи, например за реализиране на фиксиран безжичен достъп, мобилни hotspot, обществена безопасност и наблюдение.

Модулът RG500Q, който се предлага в LGA корпус, поддържа 5G NR под 6 GHz, докато RG510Q работи също и с mmWave честоти. Варианти на двата модула поддържат LTE категория 12 или по-висока, както и GNSS функции. Модулът RM500Q, предлаган в M.2 корпус, поддържа 5G NR под 6 GHz, а RM510Q работи също и в mmWave обхват. И двата модула поддържат LTE категория 22 с интегрирани GNSS и eSIM.
 
"Гордеем се, че разширяваме своето близко сътрудничество с Qualcomm Technologies и други водещи организации в сектора, за да бъдем пионер в областта на 5G. Пускането на новите модули, базирани на модем Snapdragon X55 5G, е исторически етап в развитието на мобилните мрежи. С тези най-съвременни комуникационни модули OEM производителите ще могат да предоставят нови 5G възможности на своите клиенти и да се задържат на върха в една от най-иновативните технологични сфери. В бъдеще нашата компания постоянно ще инвестира в 5G технологии и ще доставя още по-усъвършенствани модули, за да може 5G да се интегрира лесно в сегменти като автономното шофиране", коментира Патрик Цян, главен изпълнителен директор на Quectel.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   Qualcomm   5G модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...