Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip включи бета поддръжка на AVR микроконтролери в развойната среда MPLAB X

09.10.2018   |   Технологии
 

Microchip представи версия 5.05 на интегрираната развойна среда MPLAB X с добавена бета поддръжка на повечето микроконтролери от фамилията AVR. Обновеният развоен комплект ще позволи на проектантите, които традиционно разработват микроконтролери PIC в MPLAB среда, да тестват и използват AVR микроконтролери в своите приложения. Поддръжка на допълнителни AVR микроконтролери и разширения ще бъде добавена в бъдещите версии на MPLAB. Поддръжка на AVR ще бъде включена също към Atmel Studio 7 и Atmel START за настоящи и бъдещи AVR изделия.

MPLAB X 5.05 осигурява интегрирани и мащабируеми средства за разработка между различни платформи и съвместимост с операционните системи Windows, MacOS и Linux. Развойният комплект е подобрена с помощта на инструмента за бързо прототипиране MPLAB Code Configurator (MCC), който улеснява разработчиците при конфигурация на софтуерни компоненти и настройка на хардуерни модули като тактови генератори, други периферни устройства и проектиране на изходни модули през гъвкав интерфейса с избор между различни менюта. MCC може също така да генерира програмен код за конкретни развойни платки като Microchip ATMega4809 Nano (DM320115) и развойните платформи AVR Xplained.

Обновената развойна среда осигурява и повече опции при избор на компилатор и дебъгинг/програмиране също на AVR микроконтролери, използващи MPLAB X 5.05. MPLAB X 5.05, компилаторът MPLAB XC8 C и комплекът от компилатори AVR MCU GCC са достъпни безплатно от сайта на Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MPLAB X IDE   AVR микроконтролери   PIC микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...