Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox разширява IoT функционалността на Bluetooth 5.1 модулите NINA-B4

u-blox избра системата върху чип (SoC) Nord-nRF52833 Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE) за своите Bluetooth 5.1 модули NINA-B4. Bluetooth LE/Bluetooth 5.1 модулите с малки размери (10x15x2,2 мм) и отворена процесорна архитектура са оптимизирани и могат да бъдат доставени с предварително инсталиран софтуер Wirepas Massive – децентрализирано решение за внедряване на широкомащабни mesh мрежи. Wirepas Massive е разработен от глобалната компания за софтуерна свързаност Wirepas и е предназначен за широк спектър от масови приложения на Internet of Things (IoT).

Серията u-blox NINA-B4 включва модула NINA-B406, който се предлага с вътрешна PCB антена (осигуряваща стабилно нископрофилно решение с висока ефективност и широк обхват), и NINA-B400, в който са интегрирани U.FL конектор за използване с външна антена по избор на разработчика. Това значително намалява времето, разходите и усилията за клиентите, които внедряват Bluetooth LE в своите системи, посочват от фирмата. 

Серията NINA-B4 се предлага със софтуера u-connect на u-blox, който поддържа десетки сценарии на ползване и предоставя лесен за използване интерфейс за конфигуриране на комуникационните функции.

NINA-B4 е подходящ за пълноценна работа с Wirepas Massive, като може и да изпълнява приложения на трети страни заедно с протокола Wirepas. Актуализираната версия на софтуера за мрежова свързаност на Wirepas предоставя цялостно решение, съчетаващо измерване, наблюдение, контрол и позициониране на множество обекти. Според Wirepas, мрежите, изградени с тази технология, се самооптимизират чрез самостоятелно вземане на решения, достигайки неограничена мащабируемост, покритие и плътност, като използват възможно най-ефективно наличния радиочестотен спектър. Компанията казва, че мрежата е напълно защитена от честотни смущения, което я прави идеална за използване в тежки индустриални условия.

Wirepas Massive може да се внедри в системи за интелигентно проследяване, интелигентна логистика, сградна автоматизация, интелигентно производство или интелигентни измервателни прибори.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Wirepas   NINA-B4   Bluetooth 5.1  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...