Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u‑blox представи два нови AWS модула

07.12.2021   |   Технологии
 

u‑blox представи два нови модула, поддържащи облачните услуги, предоставяни от Amazon Web Services (AWS) – Wi-Fi модул NORA-W2 AWS IoT ExpressLink и клетъчен модул SARA-R5 AWS IoT ExpressLink.

Модулите AWS IoT ExpressLink предлагат възможност за бързо и опростено проектиране без необходимост от използване на сложен софтуер от страна на оборудването, което ги прави подходящи за малки и средни производители на потребителска и индустриална електроника.

Новите модули се отличават с опростен и силно съкратен набор от команди, като могат да бъдат конфигурирани без специални изисквания за опит в разработката на IoT продукти или в областта на мрежовите технологии и криптографията. Благодарение на интегрираната комуникационна обезпеченост с AWS IoT Core те могат да се свързват и интегрират с AWS сигурно и лесно само с няколко команди.

NORA-W2 AWS ExpressLink осигурява Wi-Fi 4 свързаност, както и Bluetooth Low Energy 5 (включително Bluetooth с голям обхват). Компактният модул (10,4 х 14,3 мм) е снабден с мощен двуядрен процесор и се предлага с извод за антена или с интегрирана антена за печатна платка.

SARA-R510 AWS IoT ExpressLink е LPWA вариант на LTE-M и NB-IoT модула SARA-R510S. Той консумира по-малко от 1 μA ток в енергоспестяващ режим, което го прави подоходящ за батерийно захранвани приложения. 

"С новите AWS IoT ExpressLink модули NORA-W2 и SARA-R5 безжичното оборудване може да бъде свързано към облака за миг. Чрез опростяване на достъпа до облачни услуги AWS IoT ExpressLink събаря една от ключовите бариери, стоящи на пътя на новодошлите в IoT пространството: сложността", обясни Андреас Тил, ръководител на продуктовите центрове и съосновател на u-blox.

Първи мострени бройки от модулите AWS IoT ExpressLink и придружаващите ги развойни комплекти ще бъдат налични през първото тримесечие на 2022 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Amazon Web Services   SARA-R510   NORA-W2   ExpressLink  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...