Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz разшири честотния обхват на портативните си спектрални анализатори

13.12.2021   |   Технологии
 

Rohde & Schwarz разширява популярната фамилия спектрални анализатори R&S FPL1000 с нови базови модели, предлагащи честоти на измерване до 26,5 GHz. Двата нови модела осигуряват поддръжка на честоти от 5 kHz до 14 GHz и от 5 kHz до 26,5 GHz.

R&S FPL1000 е самостоятелен измервателен уред с универсално приложение за различни видове измервания. Той може да анализира сигнали с честотна лента от 40 MHz и е единственият уред в своя клас с батерийно захранване, който разполага с вътрешен генератор до 7,5 GHz.

"Това е удобен уред за спектрални измервания, за прецизни силови измервания със сензори за мощност и за анализ на аналогови и цифрово модулирани сигнали. Дори в основната си конфигурация R&S FPL1000 е бърз и интуитивен за работа и извършване на различни измервания, включително спектрален анализ с измервателни функции като мощност на канала, ACLR, съотношение сигнал/шум, паразитни и хармонични изкривявания,  дълбочина на амплитудна модулация и др. Функциите се допълват от статистически ADP и CCDF анализ и универсални маркери", отбелязват от Rohde & Schwarz.

Налични са и измервателни приложения за анализ на аналогови и цифрово модулирани сигнали. Опцията R&S FPL1-K7 превръща R&S FPL1000 в аналогов анализатор на модулация за амплитудно, честотно и фазово модулирани сигнали. Базовият вариант на I/Q анализатора поддържа представяне на величината и фазата на I и Q в рамките на анализирания честотен обхват. I/Q данните могат да бъдат експортирани за по-нататъшен анализ със софтуерни продукти от други производители. R&S FPL1-K54 осигурява и EMI измервания за диагностика на радиочестотни смущения. 

Фамилията R&S FPL1000 осигурява висока точност на RF измерванията: типичният фазов шум е -108 dBc при 10 kHz офсет (1 GHz носеща честота) с отчетено средноаритметично ниво на шума (DANL) от -163 dBm при използване на опционалния предусилвател.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   R&S FPL1000   спектрални анализатори   R&S FPL1-K7  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...