Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u‑blox представи нови серии LTE Cat 1 модули с глобално покритие

25.01.2022   |   Технологии
 

u‑blox обяви две нови допълнения към своето портфолио от LTE Cat 1 продукти. LARA-R6 е най-малкият LTE Cat 1 модул с глобално покритие на пазара, а LENA-R8 включва GNSS приемник и е базиран на платформата u‑blox M10. Двата модула се състоят от общо пет сертифицирани, глобални, мултирегионални и регионални продуктови варианта, опростяващи значително развойния процес.

Модулите предлагат на разработчиците надеждно средство за миграция от 2G и 3G мрежи към 4G приложения за поточно предаване на данни. Освен това те осигуряват MQTT Anywhere и MQTT Flex свързаност чрез платформата Thingstream на u‑blox, като по този начин допълнително повишават функционалната, енергийната и ценовата ефективност при роуминг.

Серията модули от професионален клас LARA-R6 разполага с двойни Rx (приемателни) антени за надеждно получаване на сигнал в области със затруднено покритие, както и за случаи на използване, които изискват гласова комуникация през VoLTE. Модулът предлага повишена сигурност посредством хардуерно базиран ключ за удостоверяване (root of trust), сигурно зареждане и сигурна комуникация с редовни актуализации на защитата. Според производителите уникалният набор от функции прави LARA-R6 особено подходящ клетъчен модем за телематични, проследяващи и медицински приложения, както и за алармени панели, интелигентни измервателни уреди и POS терминали.

Серията LARA-R6 включва глобално сертифициран вариант с 18 LTE честотни ленти и 2G/3G резервен вариант с универсална свързаност. Тя също така включва допълнителен вариант, сертифициран от оператори на мобилни мрежи в Северна Америка (AT&T, Verizon, FirstNet или T-Mobile), както и мултирегионален вариант за използване в пазарите на Европа, Близкия Изток и Африка, Азиатско-Тихоокеанския регион, Япония и Латинска Америка, поддържащ всички необходими LTE ленти и технологии.

Серията модули от стандартен клас LENA-R8 е насочена към разработчици на приложения за проследяване и телематика, които се стремят да намалят до минимум разходите за компоненти и мрежов обмен на данни. Компактният модул балансира разходите и производителността с единична Rx антена и е насочен предимно към внедряване в регионите на Европа, Близкия Изток и Африка, Азиатско-Тихоокеанския регион и Южна Америка. LENA-R8 поддържа широк спектър от честотни ленти и обратна миграция към 2G, осигурявайки максимално роуминг покритие.

LENA-R8 се предлага и във вариант с GNSS приемник u‑blox M10 със свръхниско енергопотребление, който е ориентиран към високопроизводителни приложения за проследяване на стоки и ускорява интеграцията и времето за пускане на пазара. Модулът може да приема едновременно до четири различни GNSS сигнала.

Всички варианти на сериите LARA-R6 и LENA-R8 поддържат услугата за позициониране CellLocate, базирана на клетъчна мрежа на u‑blox, която служи за откриване на местоположение дори при липса на GNSS сигнал.

Мостри за проектиране ще бъдат налични през февруари 2022 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   LARA-R6   LENA-R8  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...