Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip пусна нов прецизен сървър за синхронизация по време, ориентиран към електроенергийните оператори

Microchip представи новия мрежов сървър за време GridTime 3000 - софтуерно конфигурируемо решение, предоставящо на операторите на електроцентрали и подстанции високо ниво на резервиране, сигурност и непрекъсваемост чрез прецизна синхронизация.

Системата GridTime 3000 генерира прецизни времеви и честотни сигнали за синхронизация на аналогови и цифрови комуникационни системи. Тя разчита на множество входни сигнали за време, които я защитават в случай на прекъсване на GNSS сигнала при лоши метеорологични условия, смущения в околната среда, заглушаване или подправяне на сигнала. Допълнително са налични три вътрешни нива на поддръжка на синхронизацията - базов температурно компенсиран кварцов генератор с регулирано напрежение (VCTCXO) и опционален прецизен кварцов генератор с поддръжка на температурата (OCXO) или рубидиев кварцов генератор, удължаващ периода на поддръжка и подобряващ характеристиките.

Новият прецизен сървър за време на Microchip отговаря на изискванията на IEC 61850-3, екологичния компонент на индустриалния стандарт IEC 61850, който дефинира комуникационните протоколи за електрически подстанции. Сървърът отговаря и на изискванията на международния стандарт за екологосъобразност и тестване на електрически подстанции IEEE 1613-2009. 

GridTime 3000 разполага с хардуерен модул за криптографска сигурност, използващ стандартизирано криптиране, базирано на RSA (Ривест-Шамир-Адлеман) и AES (Advanced Encryption Standard), чрез който се предотвратява неоторизирано качване на злонамерен код.

"Пренапреженията, неблагоприятните метеорологични условия и кибератаките, насочени към критична инфраструктура, изискват устойчиви архитектури за поддръжка на синхронизацията и технология за елиминиране на заплахите и осигуряване на непрекъсваемост. Това решение предоставя на нашите клиенти ново ниво на ефективност, което се изразява в подобряване на надеждността на комуникационната мрежа в техните цифровизирани подстанции", обясни Ранди Брудзински, вицепрезидент на подразделението за честотни и времеви системи за синхронизация в Microchip.

GridTime 3000 предлага десет 1000 BASE-T Ethernet (1 Gbps) порта за високоскоростна синхронизация чрез протоколите PTP и NTP.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   GridTime 3000   Time Server  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...