Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz предоставя оборудване на студентски отбори във Formula Student

23.11.2022   |   Новини
 

Rohde & Schwarz обяви, че ще помогне на отборите във Formula Student от Европа при проектирането на високоефективни състезателни автомобили. Компанията ще осигури назаем общо десет персонализирани комплекта тестово оборудване: пет комплекта с настолен осцилоскоп и пет комплекта с портативен осцилоскоп, всеки от които ще бъде предварително конфигуриран и ще разполага със захранване и необходимото допълнително оборудване.

Отборите от европейски университети имат възможности да кандидатстват до 1 януари 2023 г., като разкажат защо е необходимо оборудването и какви познания могат да споделят с Rohde & Schwarz при проектирането и изпитването на състезателните автомобили. В съответствие с предпочитаните от тях приложения студентските отбори могат да изберат комплект Benchtop с осцилоскоп R&S RTM3000 и честотна лента 500 MHz, диференциална сонда за високо напрежение R&S RT-ZHD016 и захранване R&S NGP824 или комплект Handheld с осцилоскоп R&S Scope Rider RTH1004 с честотна лента 500 MHz и захранване R&S NGM202. Комплектите ще бъдат предоставени назаем до края на 2023 г.

Преди състезателна кола да излезе на пистата управляващата и силовата електроника трябва да бъдат тествани щателно. R&S RTM3000 с честотна лента 500 MHz, разполагащ с голям обем памет и възможности за тригериране и декодиране, е подходящо средство за работа със серийни интерфейси като CAN. Високите напрежения могат да бъдат тествани безопасно със сондата R&S RT-ZHD016. Портативният осцилоскоп R&S Scope Rider RTH1004 с честотна лента 500 MHz поддържа серийни протоколи и е подходящ за използване на място благодарение на батерийното захранване. Изолираните входове позволяват сигурни измервания на силови вериги. И двете захранвания R&S NGP824 и R&S NGM202 са подходящи за захранване по време не тестове.

"Нашата компания е основана преди повече от 80 години от д-р Лотар Роде и д-р Херман Шварц, двама приятели от университета. Вярата в силата на новаторските идеи и научният ентусиазъм в университетските изследвания са дълбоко вкоренени в Rohde & Schwarz. Искаме да подкрепим бъдещите инженери в отборите на Formula Student с най-съвременни измервателни инструменти и да се учим от ценния им опит. Нека най-добрият отбор победи!", сподели Андреас Грим, директор продажби на осцилоскопи и автор на инициативата Formula Student в Rohde & Schwarz.

Ако кандидатстват повече от десет отбора на Formula Student от Европа, Rohde & Schwarz ще избере онези, които представят най-добри аргументи за своите идеи чрез формуляра за кандидатстване в сайта на инициативата Rohde & Schwarz Formula Student.

     
Източник: Rohde & Schwarz; Снимка: Технически университет в Дармщат

Ключови думи: Rohde & Schwarz   Formula Student   осцилоскопи  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Новини

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...