Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Infineon Technologies обяви планове за развойна дейност и обучение на кадри в България

12.05.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 9 май 2023 г. делегация на Infineon Technologies Австрия, водена от изпълнителния директор на компанията д–р инж. Сабине Херличка, посети Технически университет – София, съобщиха от висшето учебно заведение.

Членовете на делегацията разгледаха Центъра за върхови постижения по мехатроника и чисти технологии и се срещнаха с доц. д-р инж. Росен Радонов, зам.-ректор по електронно управление, проф. дн инж. Георги Тодоров, декан на Факултета по индустриални технологии и председател на Общото събрание на ТУ – София, и проф. д-р инж. Георги Ангелов, ръководител на катедра "Микроелектроника" и директор на дирекция "Информация и връзки с обществеността".

По-тясно сътрудничество с ТУ - София

Целта на посещението бе установяване на по-тясно научно сътрудничество между Infineon и българските й академични партньори в лицето на ТУ – София, осигуряване на подкрепа за изследователската дейност в областите на микроелектрониката на ниво докторанти и магистри и увеличаване на приноса на Европа в сферата на дигитализацията и декарбонизацията, засилване на европейската микроелектронна екосистема и развитието на човешките ресурси като цяло.

Пред студенти, докторанти и преподаватели д–р инж. Сабине Херличка представи дейността на Infineon Technologies и възможностите, които тя предлага за провеждане на стажове и изследователски проекти.

Два дни по-късно на среща с министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов изпълнителният директор на Infineon Technologies д–р инж. Сабине Херличка обяви намерението на компанията да развива развойна дейност и обучение на висококвалифицирани кадри в сферата на микроелектрониката в партньорство с български научни организации и университети.

Мобилизация на потенциала на всички страни в ЕС

Представителите на компанията подчертаха, че основната цел е развитие на микроелектронната екосистема и човешките ресурси на ниво Европейски съюз чрез развойна дейност и обучения, като за целта активна роля ще имат университетите и бизнесът. "Европейската политика е насочена към засилване на независимостта на икономиката по отношение на производството на чипове, а за да го постигнем трябва да мобилизираме потенциала на всички държави – членки на ЕС", обясни д-р инж. Херличка. Тя подчерта, че в сферата на микроелектрониката в България са заети 60 000 души, което е впечатляващ брой и знак за експертния потенциал, с който разполага страната.

Участие в срещата в Министерството на икономиката и индустрията взеха още посланикът на Република Австрия Н.Пр. Андреа Икич-Бьом, търговският съветник към Посолството на Република Австрия Филип Купфер и търговският представител на България в Службата по търговско-икономическите въпроси във Виена Емилиян Абаджиев.

     
Източник: ТУ - София, МИИ; Снимка: ТУ - София

Ключови думи: Infineon Technologies   МИИ   Технически университет   мехатроника   микроелектроника   развойна дейност  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...