Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви ново решение за разработка на бордови зарядни устройства

18.06.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На международното изложение за силова електроника, интелигентни задвижвания, възобновяема енергия и управление на електрозахранването PCIM Europe 2024 от 11 до 13 юни във Франкфурт Microchip представи ново решение за разработка на бордови зарядни устройства (OBC) за електрически автомобили. То използва набор от сертифицирани за автомобилната промишленост цифрови, аналогови, свързващи и захранващи компоненти, включително цифров сигнален контролер dsPIC33C, изолиран SiC гейт драйвер MCP14C1 и mSiC MOSFET транзистори, в стандартен корпус D2PAK-7L XL.

Решението е предназначено да повиши ефективността и надеждността на OBC системите чрез използване на усъвършенстваните функции на dsPIC33, подсилената изолация за високо напрежение и стабилна шумоустойчивост на гейт драйвера MCP14C1 и намалените загуби при комутация и подобрените възможности за управление на температурата на mSiC MOSFET транзисторите. За да опрости допълнително веригата за доставки за клиентите, Microchip предоставя ключовите технологии, които поддържат другите функции на OBC, включително комуникационни интерфейси, сензори, инструменти за сигурност, памет и времеизмерване. 

За да ускори разработването и тестването на продукти, Microchip предлага гъвкаво програмируемо решение с готови за използване софтуерни модули за корекция на фактора на мощността (PFC), DC-DC преобразуване, комуникация и диагностични алгоритми. Софтуерните модули в dsPIC33 DSC са проектирани така, че да оптимизират производителността, ефективността и надеждността, като същевременно предлагат гъвкавост за персонализиране и адаптиране към специфичните изисквания на автомобилните доставчици.

"Microchip създаде екип за мегатенденции в областта на електронната мобилност със специални ресурси в подкрепа на този растящ пазар, така че освен че осигуряваме управлението, задвижването и захранването на ОBС, можем да предоставим на клиентите и решения за свързаност, синхронизация, сензори, памет и сигурност", отбеляза Джо Томсен, корпоративен вицепрезидент на подразделението за цифрови сигнални контролери в Microchip. "Като водещ доставчик за производителите на оригинално оборудване (OEM) и производители от първо ниво (Tier-1), Microchip предлага цялостни решения за оптимизиране на развойния процес, включително продукти, сертифицирани за автомобилната индустрия, референтни проекти, софтуер и глобална техническа поддръжка."

Преглед на основните функционалности

Цифровият сигнален контролер dsPIC33C е сертифициран по AEC-Q100 и разполага с високопроизводително DSP ядро, модули за широчинно-импулсна модулация (ШИМ) с висока разделителна способност и високоскоростни аналогово-цифрови преобразуватели (АЦП), което го прави оптимален за приложения за преобразуване на енергия. Той е функционален, готов за безопасност и поддържа софтуерната архитектура AUTOSAR.

Изолираният SiC гейт драйвер MCP14C1 е сертифициран по AEC-Q100 и се предлага в широк корпус SOIC-8, поддържащ подсилена изолация, и в компактен корпус SOIC-8. MCP14C1 е съвместим с dsPIC33 DSC и оптимизиран за управление на mSiC MOSFET чрез блок за изключване при понижено напрежение (UVLO) за VGS = 18 V, което елиминира нуждата от външен диод. Галваничната изолация е постигната чрез използване на технология за капацитивна изолация, което води до стабилна шумоустойчивост и висока устойчивост към преходни процеси. 

MSiC MOSFET транзизсторът в корпус за повърхностен монтаж D2PAK-7L XL, отговарящ на изискванията на AEC-Q101, включва пет паралелни извода за измерване на тока, за да се намалят загубите при комутация, да се увеличи допустимото токово натоварване и да се намали индуктивността. Приборът поддържа 400 V и 800 V напрежения на батерията.

Microchip публикува бяла книга, която съдържа повече информация как новото решение за OBC може да оптимизира ефективността на даден развоен проект и да ускори времето за пускане на пазара.

Цифровият сигнален контролер dsPIC33C е готов за работа с AUTOSAR и се поддържа от фамилията развойни средства MPLAB, включително от развойния пакет MPLAB PowerSmart.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   OBC   бордови зарядни устройства   електромобилност   dsPIC33C   PCIM Europe  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...