Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel обяви пет нови Wi-Fi и Bluetooth модула

09.07.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel представи пет нови Wi-Fi и Bluetooth модула, които според компанията ще трансформират IoT, осигурявайки постоянна безжична свързаност на къси разстояния с несравнима скорост, надеждност и гъвкавост в разнообразни приложения.

"С тази гама от пет различни модула се стремим да предефинираме пейзажа на комуникационните технологии с малък обсег на действие. От светкавично бърз Wi-Fi до надеждна Bluetooth свързаност, нашите последни иновации обещават несравнима ефективност, надеждност и гъвкавост. С компактни конструкции, пригодени да отговорят на изискванията на чувствителните към размера приложения, тези модули дават възможност на IoT решенията по целия свят да достигнат нови висоти на свързаност и ефективност", коментира Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions.

FCS866R и FCE863R са високоскоростни Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2 модули с 2T2R функции в LCC корпус. И двата модула са подходящи за WLAN и Bluetooth свързаност, като осигуряват скорост на предаване на данни до 1201 Mbps. Благодарение на своите минимални размери (FCS866R: 15 х 13 х 2 мм; FCE863R:15 х 13 х 2,2 мм) двата модула оптимизират размера и цената на крайните продукти и чувствителните към размера приложения.

FCS866R е проектиран със SDIO 3.0 интерфейс, осигуряващ WLAN функционалност, ниско потребление на енергия и високоскоростно предаване на данни, докато FCE863R използва PCIe 1.1 интерфейс за високоскоростно и безжично WLAN предаване с ниско потребление на енергия. FCE863R може да поддържа индустриални работни температури от -40°C до около +85°C.

FGS061N е Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2 модул в LGA корпус. Работейки по стандартния протокол IEEE 802.11ax, той поддържа скорости MCS 0 – MCS 11 в честотна лента 80 MHz с поддръжка на 1024-QAM (цифрова квадратурна модулация). Благодарение на надеждния SDIO 3.0 интерфейс той осигурява безпроблемна WLAN функционалност.

FC906A е надежден Wi-Fi 5 и Bluetooth 5.2 модул в LCC корпус. Той работи в режим IEEE 802.11ac, като поддържа скорости MCS 0 – MCS 8 в 20 MHz честотни ленти и MCS 0 – MCS 9 в 40 MHz и 80 MHz. С поддръжката на 256-QAM той постига максимална скорост на предаване на данни до 433,3Mbps, като същевременно осигурява съвместимост с всички скорости, дефинирани в стандартите IEEE 802.11a/b/g/n.

FC906A използва SDIO 3.0 интерфейс за WLAN и 2,4 GHz и 5 GHz усилватели на предавателна мощност и нискошумящи усилватели. За Bluetooth свързаност модулът използва стандартите Bluetooth 5.2 и усилвател на предавателна мощност от клас 1 с разширен обхват. Освен това той поддържа разширена синхронна свързаност (eSCO) за по-добро качество на гласа и адаптивно скачане на честотата (AFH) за минимизиране на радиочестотните смущения.

FCS945R е двулентов Wi-Fi 4 и Bluetooth 5.2 модул. В режим IEEE 802.11n той постига максимална скорост на предаване на данни до 150 Mbps. Компактният LCC корпус (12 х 12 х 2,15 мм) е подходящ за чувствителни към размера приложения и може да работи в индустриалния температурен обхват от -40°C до +85°C.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   Bluetooth   FCS866R   FCE863R   FGS061N   FC906A   FCS945R  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...