Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

IMI отчете 8% ръст за полугодието

09.08.2013   |   Бизнес
 

Производителят на електронни изделия и решения Integrated Micro-Electronics Inc. (IMI) регистрира приходи от 350,5 млн. американски долара за първите 6 месеца на 2013 г. - с 8% повече в сравнение с предходната година, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията, която през 2011 г. придоби бившия завод на EPIQ в Ботевград.

"Продължаваме своя ръст въпреки небалансираното положение на световната икономика. Въпреки че сме засегнати от забавянето на Китай, използваме възможностите на регионалните производста в Северна Америка и Европа", коментира Артър Тан, президент и главен изпълнителен директор на IMI.

IMI продължава да разширява бизнеса си в България и Мексико, за да отговори на нарастващите поръчки в автомобилния сектор.

На бизнеса на компанията в Китай и Сингапур се дължат 35% от приходите през първото полугодие на 2013 г. - 122 млн. долара, което е с 9% по-малко на годишна база. Спадът е причинен основно от намалените продажби в сектора на телекомуникационната инфраструктура.

Бизнесът на IMI в Европа и Мексико регистрира 117 млн. долара комбинирани приходи - с 37% повече в сравнение с 2012 г. благодарение на продължаващото разширение на бизнеса в автомобилния сектор.

Приходите на компанията се увеличиха с 13% до 185,4 млн. долара през второто тримесечие на 2013 г. в сравнение със 164,8 млн. през предходната година.

     
Източник: IMI

Ключови думи: IMI   Integrated Micro-Electronics   EPIQ   EMS   електронни изделия  

Област: Бизнес  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Бизнес

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...