Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

АМГ Технолоджи подписа споразумение за финансиране по програма Евростарс

14.02.2014   |   Събитията
 

Българският разработчик на микроелектромеханични системи АМГ Технолоджи стана първото българско предприятие, което подписа споразумение за финансиране на проектно предложение по програма Евростарс.

Международният проект TRIPLE-S Microscope, в който има българско, австрийско и швейцарско участие, е класиран на 15-о място от общо 510. Одобрените разходи за реализиране на проекта с продължителност 35 месеца са 651 491 лв., а субсидията е 492 655 лв.

"Гордеем се, че сме първите успели да преминат ситото на програмата Евростарс. Заедно с това, искрено се надявам нашият проект да подскаже на други колеги, че усилията си струват – какво друго може да гарантира устойчиво развитие, ако не добро образование и иновативно поведение", сподели Владимир Ставров, управител на АМГ Технолоджи.

Целта на проекта TRIPLE-S Microscope (triple-scanning microscope) е да обедини в един инструмент три от най-мощните микроскопи с висока разделителна способност и да създаде микроскопска апаратура, притежаваща нови възможности за характеризиране на наноразмерни обекти.

Базираната в Ботевград АМГ Технолоджи разработва собствени решения в областта на нанотехнологиите и embedded системите и произвежда сензори за вграждане в широк спектър от прибори и микросистеми. Компанията има подадени 5 заявки за патентна закрила и над 20 за дизайн. До момента е разработила над 50 уникални конструкции на микроелектромеханични системи (MEMS) за различни приложения.

     
Източник: ИАНМСП

Ключови думи: АМГ Технолоджи   TRIPLE-S Microscope   микроскопи   микроелектромеханични системи   MEMS   embedded електроника   Евростарс  

Област: Събития  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Събитията

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...