Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви нов GestIC контролер

24.01.2015   |   Технологии
 
Microchip представи втория член на семейството от иновативната технология за безконтактно разпознаване на жестове GestIC, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията. Новият контролер за 3D жестов интерфейс MGC3030 предлага опростен интерфейс и улеснено проектиране на средствата за разпознаване на 3D жестове в потребителски и embedded устройства.
 
Възможностите за интегриране на функциите за безконтактно разпознаване на жестове са улеснени с помощта на графичния интерфейс AUREA на Microchip и наличието на лесни за конфигуриране I/O портове с общо предназначение, които дори позволяват дори използване под управление на микронтролер/процесор. 
 
32-битовият цифров сигнален процесор, интегриран в MGC3030, извършва обработка на данните в реално време, което премахва необходимостта от външни камери или контролери и дава възможност за по-бързо и по-естествено взаимодействие межу потребителя и устройствата.
 
Технологията разпознава интиутивните и естествени движения на човешката ръка, които могат да служат за разнообразни команди като редуване на музикални клипове, управление на нивото на звука или осветлението и др. Всички жестове се обработват на ниво интегрална схема, което позволява на производителите да реализират мощни потребителски интерфейси при минимално време за разработка.
 
Заедно с новия контролер Microchip представи и нов развоен комплкет, предназначен за работа с него - MGC3030 Development Kit (DM160226). Той включва средата за графичен интерфейс AUREA, инструмент за централно конфигуриране на MGC3030, както и пакета с библиотеки Colibri. AUREA се предлага и безплатно от сайта на компанията.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   GestIC   MGC3030   AUREA   жестово управление   управление с жестове  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...