Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

U-blox се присъединява към Car 2 Car Communication Consortium

28.04.2015   |   Бизнес
 
Швейцарският производител на безжични модули и системи за позициониране u-blox стана член на Car 2 Car Communication Consortium, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, дистрибутор на u-blox в България. Браншовата организация разработва и прилага европейския стандарт с отворен код за "съвместни интелигентни транспортни системи" C-ITS (Cooperative Intelligent Transport Systems). Основната цел на Car 2 Car Communication Consortium е да подобри пътната безопасност и трафика. Консорциумът разработва пътни карти за комуникация между превозни средства (V2V) и между превозни средства и инфраструктура (V2I). 
 
Позиционирането върху пътя и технологиите за комункация от близко разстояние са сферите, в които u-blox ще допринесе за развитието и хармонизацията на интелигентните транспортни системи.
 
"За нас работата на Car 2 Car Communication Consortium е ключова за успешното прилагане на C-ITS не само в Европа, но и извън нея в бъдеще. Работните групи и техническият комитет на консорциума са си поставили редица важни задачи, които биха гарантирали, че комуникационните технологии между превозните средства ще допринесат за спасяване на животи и намаляване на инцидентите по пътищата, като ги направят по-безопасни. За нас е много важно, че ще можем да подпомогнем тези усилия", коментира Томас Зайлер, главен изпълнителен директор на u-blox.
     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Car 2 Car Communication Consortium   C-ITS   V2V   V2I   Car2Car  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...