Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нов комуникационен модул за управление на пътния трафик

Швейцарският производител u-blox обяви новата си серия автомобилни V2X модули VERA-P3, ориентирани към приложения за управление на пътния трафик и безопасността на движение.

VERA-P3 използва безжичния стандарт IEEE 802.11p (известен като DSRC в САЩ и ITS-G5 в Европа), за да свързва превозни средства както помежду им, така и с крайпътна инфраструктура. Приемо-предавателният модул дава възможност за комуникация с обекти, които се намират извън полезрението на водача, и така помага в потенциално опасни ситуации, при задръствания или натоварени кръстовища. Интелигентните градове също могат да се възползват от приложенията за комуникация между инфраструктурата и превозните средства с цел управление на трафика, предоставяйки информация за зелената вълна на светофарите, предупреждения за ремотни дейности и за опасни участъци.

Новият модул на u-blox е насочен и към приложения, осигуряващи т. нар. компактно движение на камиони (truck platooning), които ще бъдат поддържани от голяма част от камионите до 2025 г. VERA-P3 може да се използва също в селското стопанство и минната промишленост, където тежкотоварните машини трябва да комуникират помежду си, за да синхронизират своята дейност.

"VERA-P3 е базиран на чипа UBX-P3, който вече успешно се използва в тестови системи и клиентски приложения. Новият модул е лесен за използване и облекчава интегрирането на технологията, ускорява времето за пускане на пазара, намалява разходите и капиталовите инвестиции и подобрява защитата на крайните продукти", обясни Чафик Дриоуичи, старши продуктов мениджър в u-blox.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   VERA-P3   UBX-P3   V2X  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...