Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox придобива доставчика на IoT комуникационни услуги Thingstream

07.04.2020   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Швейцарският производител на модули и системи за безжична комуникация u-blox обяви придобиването на компанията Thingstream, която предоставя цялостно решение за глобална IoT свързаност, базирано на индустриалния протокол MQTT. Продуктът се предлага като услуга, която осигурява на клиентите предвидими разходи и мащабируемост на бизнеса.

MQTT (Message Queue Telemetry Transport) е широко използван протокол за пренос на данни в интернет на нещата, заедно с MQTT-SN, който е съобразен с изискванията на сензорните мрежи. MQTT е предназначен за мрежи с ограничен обхват, малко енергопотребление и тясна честотна лента, като предава съобщения от едно устройство до едно или много други чрез посредник. За да постигнат надеждна комуникация от машина към машина, потребителите могат да зададат качество на услугата спрямо специфичните изисквания на своите приложения. Услугата MQTT Anywhere на Thingstream предлага пренос на данни през над 600 телекомуникационни оператори в 190 страни, като предава MQTT-SN съобщения през 2G, 3G, LTE и LTE-M мрежи.

"Придобиването на Thingstream и тяхната платформа ускорява навлизането на u-blox в ново измерение на бизнеса ни за услуги - IoT Sphere, предоставяйки на клиентите надеждно, интелигентно и сигурно решение за свързване на сензорни данни към облачното предприятие. Клиентите ни ще могат да се съсредоточат върху мащабирането на своя бизнес, а не върху сложните процеси по придобиване и проектиране на платформа за свързаност и управление на потока от данни. По този начин ние продължаваме своята разумна инвестиционна стратегия за бързо интегриране на малки високотехнологични компании с обещаваща бъдеща стойност", коментира Томас Зайлер, изпълнителен директор на u-blox.

Обявената сделка е в размер на 10 млн. швейцарски франка. Включването на екипа от 26 опитни служители на Thingstream ще разшири техническата компетентност на u-blox по отношение на телекомуникационните услуги и IoT, както и в областта на научноизследователската и развойна дейност, продажбите и маркетинга.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Thingstream   MQTT  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...