Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Модули на u-blox в иновативна система за водоизмерване

19.05.2020   |   Технологии
 

Автономният Bluetooth Low Energy модул NINA-B3 и многорежимният LTE-M/NB-IoT и EGPRS клетъчен модул SARA-R410M-02B на u-blox са интегрирани в регистратора на данни (data logger) на ново интелигентно решение за измерване на води, базирано на mesh мрежова комуникация. Пилотният проект на австралийската компания за управление на водните ресурси WaterSynergy Group демонстрира как въвеждането на mesh водомери се превръща в реалност.

Контролно-измервателната система WaterLink SmartMESH използва mesh технология за свързване на множество водомери един към друг и към клетъчен гейтуей. Тя разчита на модула NINA-B3 и IoT софтуер, разработен от финландската компания Wirepas, който използва децентрализирана архитектура и е мащабируем, позволявайки на потребителите да проектират устройства за свързване в собствени mesh мрежи. Реализираните мрежи могат да получат достъп до множество гейтуеи с цел резервиране и дори да се самовъзстановяват, ако отделни възли като измервателни прибори, рутери или гейтуеи отпаднат от експлоатация.

Водомерите SmartMESH са хардуерно защитени и благодарение на ефективността на протокола Wirepas, интегриран в модула NINA-B3, се очаква да работят до 15 години с батерийно захранване. Модулите NINA-B3 използват честота 2,4 GHz и иновативна вътрешна антена, за да установят стабилна комуникация дори в най-усложнена радиочестотна среда.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   SmartMESH   Bluetooth Low Energy   mesh мрежи   NINA-B3   SARA-R4  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...