Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip придобива Micrel

11.05.2015   |   Бизнес
 
Microchip сключи споразумение за придобиването на американския производител на интегрални схеми Micrel срещу 839 млн. щатски долара.
 
От 1978 г. Micrel е ръководена от своя основател Реймънд Зин (77 г.), който е президент, главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите. Компанията, базирана в Сан Хосе, Калифорния, е известна основно с производството на аналогови чипове. Сред продуктите, които Micrel произвежда, са mixed-signal, аналогови и силови електронни компоненти, MEMS-базирани тактови генератори, тактови генератори без кварц, Ethernet комутатори, както и интегрални схеми на приемо-предаватели за реализация на физическия слой на мрежова архитектура.
 
"Удовлетворени сме, че Micrel става част от екипа на Microchip. Портфолиото на Micrel от решения за управление на линейни електрически вериги и електрозахранвания, LAN решения, тактовите генератори и комуникационните продукти, както и силните позиции в индустриалния, автомобилния и в комуникационния сектор, допълват отлично редица от инициативите на Microchip в тези области. Вярваме, че комбинирането на бизнеса на Micrel с бизнеса на Microchip ще създаде значителни възможности за синергия и продажби", коментира Стив Санги, президент и главен изпълнителен директор на Microchip Technology. 
 
"Рей Зин ръководи Micrel през последните 37 години. Искам да благодаря на Рей за визионерския му подход, чрез който успя да превърне Micrel от стартираща компания до дружество с годишен оборот в размер на почти четвърт милиард долара", допълни Санги. 
 
"Вълнуваме се от присъединяването си към Microchip, която е водеща компания в производството на електронни компоненти. Microchip демонстрира постоянна рентабилност, технологично лидерство и растеж в основните си дейности. Вярваме, че това придобиване ще донесе значителна стойност за нашите акционери, служители и клиенти", сподели Рей Зин. 
 
Придобиването е единодушно одобрено от бордовете на директорите на двете компании и се очаква да приключи в началото на третото тримесечие на календарната 2015 г. след одобрение от регулаторните органи в САЩ.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Micrel   аналогови компоненти   тактови генератори   интегрални схеми  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...