Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Cree придобива APEI

14.07.2015   |   Бизнес
 
Cree обяви придобиването на американския производител на силови електронни модули от силициев карбид и радиочестотни продукти APEI (Arkansas Power Electronics International). Сключването на тази сделка ще укрепи водещите пазарни позиции на Cree в силовата електроника. 
 
Опитът на компаниите в областта на иновативните SiC силови електронни компоненти вече допринесе за успешното им сътрудничество. През 2014 г. съвместната разработка на високоефективно зарядно устройство за акумулатор на хибридни електрически превозни средства по програмата ARPA-E им донесе наградата R&D 100, която отличава 100-те най-иновативни технологични постижения на годината.
 
"Експертният екип от иноватори и портфолиото на APEI от патенти ще ни позволят да окажем още по-голямо влияние на пазара. Заедно с APEI ще разширим своя научноизследователски и развоен капацитет, а това ще ни помогне да ускорим доставката на пълен набор от SiC силови електронни модули, които да отговарят на потребителските изисквания", коментира Франк Пластина, изпълнителен вицепрезидент на отдела за силова електроника и RF продукти ("Power and RF") в Cree.
 
Екипът на APEI, сега под името Cree Fayetteville, ще запази своето седалище във Файетвил, щата Арканзас, и ще функционира като част от отдела "Power and RF" на Cree.
     
Източник: Cree

Ключови думи: Cree   APEI   Arkansas Power Electronics International   силова електроника   силови електронни модули   SiC модули   RF модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...