Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Amber Wireless представя Bluetooth Smart модул

29.08.2016   |   Технологии
 
Amber Wireless представя модул за вграждане Bluetooth 4.2 Smart (Low Energy), който работи с едночипова система (SoC) nRF52832 на Nordic и собствения профил SPP-over-BLE на компанията.  
 
Технологията Bluetooth Smart, която доскоро се наричаше Bluetooth Low Energy, е част от спецификацията Bluetooth Core, въведена с версия 4.0 на Bluetooth. Bluetooth Smart осигурява безжична връзка чрез Bluetooth на евтини устройства с батериийно захранване, чийто жизнен цикъл трябва да достигне месеци и дори години.
 
"Технологията ще позволи на все по-широк набор устройства да се възползват от безжичното свързване чрез Bluetooth – включително на часовници, безконтактни устройства, датчици за фитнес, интелигентни устройства за здравеопазването и дистанционни управления", коментират от компанията. 
 
Сред основните характеристики на Bluetooth Smart са ниското потребление на енергия в режим на високо натоварване, на нормално функциониране и на покой, възможността за безпроблемна работа в продължение на години в стандартните батерии с формата на монета, ниската цена, съвместимостта с устройства на множество производители и разнообразната гама.
 
Bluetooth Smart се поддържа от мобилните платформи iOS и Android, както и от операционните системи за настолни компютри – OSX, Windows 8 и Linux, допълват от компанията.
 
Продуктите на Amber Wireless се предлагат у нас от Microdis.
     
Източник: Amber Wireless

Ключови думи: Amber Wireless   Bluetooth Smart   Bluetoth Low Energy   Nordic   SPP-over-BLE  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...