Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Новата I2C EERAM памет на Microchip осигурява надеждно съхранение на данни

24.10.2016   |   Технологии
 
От Microchip обявиха пускането на ценовоефективна SRAM памет, осигуряваща неограничена издръжливост и съхранение на данните при отпадане на захранването. Според производителя новата I2C EERAM памет се имплементира лесно, енергонезависима е и е подходяща за приложения, при които са необходими постоянен или незабавен запис, обновяване или наблюдение на данните – например за измервателни, автомобилни и индустриални приложения. 
 
EERAM представлява самостоятелна SRAM памет с shadow резервиране върху EEPROM в общ чип, което дава възможност автоматично да се запази съдържанието на SRAM паметта при отпадане на захранването. EERAM паметта предлага незабавен произволен запис на данни без забавяне на цикъла. Гамата I2C EERAM се предлага с обем 4 Kb и 16 Kb и SOIC, TSSOP и стандартни 8-изводни PDIP корпуси. Новата памет е налична със захранващи напрежения 3 и 5 V и за работни температури, типични за индустриални и автомобилни приложения (съответно от -40°C до 85°C и от -40°C до 125°C), като се предлагат специални версии за автомобилостроенето.
 
Разработената въз основа на две познати и надеждни технологии в общ чип (EEPROM и SRAM) памет е издръжливо и високоефективно решение, което не се нуждае от батерия, за да съхранява данните при отпадане на захранването – за прехвърлянето им от  от SRAM към EEPROM е достатъчен само малък външен кондензатор.
 
"Стремим се да предоставяме на клиентите лесни за използване, достъпни и надеждни памети с неограничена издръжливост", коментира Ранди Друинга, вицепрезидент на подразделението за памети на Microchip. "EERAM е отлично решение за клиентите, които биха искали непрекъснато да записват и наблюдават данните си, и Microchip вече предлага това решение срещу несравнима цена за измервателни, автомобилни и индустриални приложения", допълва той.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   SRAM   I2C EERAM   EEPROM   SRAM  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...