Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip пусна софтуерен развоен комплект с поддръжка на Apple HomeKit

23.05.2017   |   Технологии
 

Microchip представи напълно сертифициран софтуерен развоен комплект (Software Development Kit, SDK) за Wi-Fi приложения, който поддържа платформата на Apple за сградна автоматизация HomeKit.

Продуктът е достъпен за притежателите на лицензи от програмата MFi на Apple и позволява разработката на електронни устройства с ниска консумация на енергия на базата на първия Wi-Fi-хардуерен развоен комплект за HomeKit приложения с възможности за криптографиране.

SDK комплектът на Microchip комбинира хардуерни криптографски пакети в микроконтролера CEC1702, базиран на ARM Cortex-M4-архитектурата, с Wi-Fi модула WINC1510 с ниска консумация, базиран на стандарта за безжична комуникация 802.11 b/g/n. Хардуерно опосредстваните функции в областта на сигурността, интегрирани в Wi-Fi платформата HomeKit, значително съкращават изчислителните цикли на системата за сградна автоматизация, което спомага за кратките й времена на реакция и подобрен потребителски контрол.

Благодарение на по-бързото изпълнение на различните системни команди, платформата реагира по-динамично и адекватно на управлението, например чрез мигновено отключване на входната врата при съответната подадена потребителска команда. Така на практика се консумира и по-малко количество енергия. Потреблението на Wi-Fi SDK комплекта при изпълнението на критични команди е изключително ниско, подобно на Bluetooth low energy базираните системи, но същевременно запазвайки разширената функционалност на Wi-Fi решенията.

Софтуерният развоен комплект за Wi-Fi приложения предлага и усъвършенствани функции по отношение на сигурността благодарение на мощния 32-битов програмиеруем микроконтролер с ниска консумация CEC1702, позволяващ криптографиране. Той разполага с функцията за безопасно зареждане на софтуер secure boot, защитаваща системата от пробиви в сигурността вследствие използването софтуерни продукти от неоторизирани източници.

Сред интегрираните функции за сигурност в системата са и възможностите за улеснено криптиране, удостоверяване, генериране на частни и публични ключове за достъп и др. В допълнение, микроконтролерът разполага с 480 KB SRAM памет за код плюс данни, в която разработчиците могат да поместят както HomeKit протокола, така и друг специфичен код, обвързан с приложението.

Новата развойна платка SecureIoT1702 включва микроконтролера CEC1702, компактен сериен графичен LCD дисплей с висок контраст, бутони за управление, както и два разширителни модула, съвместими с интерфейса за разширение microBUS. Заедно с разширителната Wi-Fi платка WINC1510 и достъпен отделно MFi чип, развойната платка SecureIoT1702 и софтуерният развоен комплект осигуряват на притежателите на MFi лицензи от Apple всички необходими градивни блокове за разработването на Wi-Fi приложения за платформата HomeKit.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Apple   HomeKit   CEC1702   SecureIoT1702  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...