Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

EMS пазарът с устойчив ръст в Европа

22.01.2019   |   Бизнес
 

Приходите в пазара на производствени услуги за електрониката (EMS) в Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA) се очаква да достигнат 35,6 млн. евро през 2022 г. спрямо 30,6 млн. евро през 2017 г., показва пазарен анализ на института Reed Electronics Research (RER).

Централна и Източна Европа остава най-големия регион поради доминиращата позиция на водещите световни EMS доставчици и най-вече Foxconn с 40,4% дял и 15,9 млн. евро приходи. Приходите от производствени услуги в Западна Европа възлизат на 12,6 млн. евро през 2017 г., което представлява 41,3% от общата европейска стойност.

Благодарение на инициативите, свързани с Индустрия 4.0, по-сложното интегриране на IoT устройства и увеличаването на електронните компоненти в автомобила, общата стойност на приходите от EMS в Западна Европа започва да расте умерено и устойчиво. Намаляването на приходите в Италия и отрицателният ръст на еврото във Великобритания обаче са оказали влияние върху сектора в региона през 2017 г. Значителен спад в продажбите на два от водещите EMS доставчици в Германия също е намалил растежа.

През периода до 2022 г. се очаква постоянен натиск върху цените и прехвърляне на производства от западноевропейски заводи към Централна и Източна Европа, както и към Близкия изток и Северна Африка. RER прогнозира, че през 2022 г. приходите от EMS, генерирани в Западна Европа, ще достигнат 14,4 млн. евро.

През 2017 г. сегментите авиокосмическа и отбранителна промишленост, автомобилостроене, медицинско оборудване, индустриална автоматизация и телекомуникации (ADAMCIT) представляват 70% от приходите на EMS в Западна Европа, като прогнозният дял се увеличава до 72,2% през 2022 г. В Централна и Източна Европа фокусът остава върху сегментите компютри, потребителска електроника и комуникации (3C). През 2022 г. сегментите на ADAMCIT в Централна и Източна Европа се очаква да формират 17% от приходите в сравнение с 16% през 2017 г.
 

     
Източник: RER; снимка: Dreamstime

Ключови думи: RER   производствени услуги за електрониката   EMS   електронна промишленост  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...