Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Глобалните приходи от DRAM остават стабилни

25.02.2020   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Глобалните приходи от продажби на DRAM са останали стабилни през четвъртото тримесечие на 2019 г., показват данните на TrendForce. DRAM наличностите за периода се връщат на сравнително нормални нива за повечето OEM производители след корекциите, продължили близо три последователни тримесечия.

Тъй като като ръстът на общото предлагане на DRAM в отрасъла ще бъде сравнително ограничен през 2020 г., купувачите увеличават поръчките си предварително. По тази причина, въпреки сравнително силния базов период през третото тримесечие на 2019 г., производителите на DRAM увеличиха продажните количества през четвъртото тримесечие. Това увеличение успя до голяма степен да компенсира намаленията в техните офертни цени. Като цяло глобалните приходи от DRAM през четвъртото тримесечие регистрират незначителен спад от 1,5% спрямо предходното тримесечие, което показва сравнително стабилна тенденция.

През първото тримесечие на 2020 г. договорните цени на PC DRAM и сървърните DRAM продукти се покачват, тъй като OEM производителите на персонални компютри и доставчиците на облачни услуги остават доста активни в разширяването на своите наличности. Въпреки това, резултатите на производителите на DRAM през първото тримесечие по традиция ще бъдат повлияни сезонно във връзка с почивките около Лунната нова година в Азия. Очаква се трите най-големи компании производители на DRAM (Samsung, SK Hynix и Micron) да отбележат обичаен спад на продажбите през тримесечието.

От гледна точка на приходите за четвъртото тримесечие на 2019 г. ръстът в продажбите на сървърните DRAM на Samsung е по-нисък от този на основните конкуренти, като продажните количества за периода се увеличават само с 2-3% спрямо предходното тримесечие, докато средните продажни цени отбелязат спад. Приходите на Samsung намаляват с 5% спрямо предходното тримесечие до 6,76 млрд. щатски долара. Продажбите на SK Hynix се увеличават с около 8%, което компенсира достатъчно спада на средните продажни цени. Приходите на компанията се увеличават с 2,9% спрямо предходното тримесечие до 4,54 млрд. долара. Продажбите на Micron нарастват с близо 10%, като приходите достигат 3,47 млрд. долара - 2,1% увеличение спрямо предходното тримесечие.

     
Източник: TrendForce; снимка: Dreamstime

Ключови думи: DRAM   Samsung   SK Hynix   Micron  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...