Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

STMicroelectronics обяви инвестиции от 600 млн. евро в развойна и производствена дейност в Европа

28.03.2022   |   Бизнес
 

STMicroelectronics осигури финансиране от 600 млн. евро за развитие на научноизследователска и развойна дейност и разширяване на производствения капацитет на компанията в Европа посредством заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Плановете на компанията включват инвестиции в развитието на иновативни технологии и елементи, както и в производствени линии за модерни полупроводникови компоненти в съществуващите предприятия на STMicroelectronics в Италия и Франция. Те ще допринесат за развитието на технологии и продукти за справяне с големите предизвикателства на екологичния преход и дигиталната трансформация във всички сектори, посочват от компанията.

Световният пазар на полупроводникови компоненти в момента се оценява на над 500 млрд. евро и се очаква да нарасне двойно до 2030 г. В Европа се намират едва около 10% от всички производствени мощности, което е рязък спад в сравнение с предходните десетилетия – 24% през 2000 г. и 44% през 1990 г.

     
Източник: STMicroelectronics

Ключови думи: STMicroelectronics   ЕИБ   полупроводникови компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...