Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ТУ - Габрово, Медицински университет - Плевен и Институтът по електроника при БАН договориха сътрудничество

03.11.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 2 ноември 2022 г. Технически университет – Габрово, Медицински университет – Плевен и Институтът по електроника "Академик Емил Джаков" при Българската академия на науките (ИЕ-БАН) обявиха началото сътрудничество, в рамките на което се планира създаването на нов клъстер.

Основната цел на инициативата е реализация на технически сложни проекти в областта на микро- и нанофотониката, биофотониката, мултифункционалните материали, физични технологии и тяхната потенциална приложимост в сферата на високотехнологичните медицински изследвания, свързани с иновациите в общественото здравеопазване.

ТУ – Габрово, МУ – Плевен и ИЕ-БАН се обединяват, за да предложат заедно решения на различни проблеми, да предложат услуги за бизнеса и външни възложители, обучения и трансфер на научни знания и научно-приложни продукти, съвместно внедряване на разработени научни продукти, провеждане на експертна и консултантска дейност в областта на медицината, медицинските технологии и електрониката.

Договорът за сътрудничество бе подписан от ректора на ТУ – Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров, ректора на МУ – Плевен проф. д-р Добромир Димитров и директора на ИЕ-БАН доц. д-р Татяна Куцарова. На събитието проф. д-р инж. Железаров подчерта, че трите институции разполагат с необходимия научен и кадрови капацитет, за да реализират целите на новия договор, както и, че предизвикателствата пред развитието на редица сектори изискват партньорство и обединяване на усилия на учени от различни области на науката.

     
Източник: ТУ - Габрово

Ключови думи: Технически университет - Габрово   Инситут по електроника   БАН   микрофотоника   нанофотоника   биофотоника   здравеопазване  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...