Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ

Microchip пусна Single Pair Ethernet контролери за индустриални IoT приложения

Microchip представи нови SPE (Single Pair Ethernet) продукти от индустриален клас, които улесняват свързването на крайни IIoT устройства с облака. Индустриалните версии на 100BASE-T1 Time Sensitive Networking (TSN) Ethernet PHY приемо-предавателите и комутаторите дават възможност за реализиране на приложения с повишена скорост в широкообхватни Ethernet мрежи.

"Microchip помага да се ускори внедряването на зонови архитектури в индустриалните приложения с нашите нови MAC-PHY, които могат да бъдат свързани с много от микроконтролерите на Microchip, за да се улесни проектирането и да се намалят разходите за интегриране на множество сензори, изпълнителни механизми и други продукти в новата мрежова инфраструктура 10BASE-T1S. С тези нови 10BASE-T1S MAC-PHY и индустриалните версии на нашите 100BASE-T1 TSN продукти ние улесняваме свързването на физическия свят с облака, като същевременно осигуряваме безпроблемна Ethernet архитектура в IIoT и други индустриални мрежи", обясни Матиас Кестнер, вицепрезидент на Microchip.

Новите 10BASE-T1S MAC-PHY Ethernet контролери опростяват реализацията на зонални архитектури

Новите 10BASE-T1S MAC-PHY Ethernet контролери LAN8650 и LAN8651 на Microchip със сериен периферен интерфейс (SPI) опростяват реализацията на зонални архитектури, като позволяват при създаването на сензори, изпълнителни механизми и други устройства за периферията на OT и IT мрежите да се използват базови микроконтролери, а не такива от по-високо ниво с MAC адрес. Тези нискоскоростни устройства не се нуждаят от собствена комуникационна система, а MAC-PHY на Microchip ги свързват в стандартна Ethernet система чак до облака по обикновена усукана двойка кабели. 

За индустриални приложения, които изискват по-широка честотна лента, разработчиците могат да използват микроконтролер с интегриран Ethernet MAC. Microchip вече предлага индустриална версия на своя Ethernet PHY приемо-предавател LAN8770 100BASE-T1, който осигурява възможност за предаване и приемане на 100 Mbps по една неекранирана усукана двойка (UTP).

Версии от индустриален клас на Gigabit Ethernet TSN комутаторите LAN937x и LAN938x

SPE портфолиото на Microchip е разширено с версии от индустриален клас на Gigabit Ethernet TSN комутаторите LAN937x и LAN938x. Тези мащабируеми, сигурни и компактни SPE комутатори включват хардуерни функции за отбелязване на времето с поддръжка на IEEE 802.1AS (gPTP) и IEEE 1588v2 (PTP) синхронизация по време, наред с други TSN функционалности. Функциите за енергийна ефективност включват режим на изключване със свръхдълбоко заспиване и дистанционно събуждане за батерийно захранвани приложения.

"Нашите предложения за SPE от индустриален клас са създадени да издържат на тежки условия на околната среда в разширен температурен диапазон, като същевременно осигуряват подобрена безопасност, сигурност и разширен обхват на оптична свързаност, необходими за ефективната поддръжка на индустриални приложения", коментира Чарлз Форни, вицепрезидент на бизнес подразделението за USB и мрежи на Microchip.

Развойни средства

За да подпомогне разработката на изделия с тези нови продукти, Microchip предлага набор от средства за мрежов анализ и развойни платки, включително LAN8651 EVB и EVB-LAN9383. MPLAB Harmony v3 на Microchip осигурява софтуерна поддръжка за конфигуриране, отстраняване на грешки (дебъгинг) и програмиране, а MPLAB Network Creator осигурява бърз и интуитивен графичен интерфейс за конфигуриране на комутаторите.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Single Pair Ethernet   SPE   IIoT   индустриални мрежи   10BASE-T1S MAC-PHY Ethernet  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...