Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

NXP Semiconductors разширява изследователската и развойната си дейност с нови инвестиции в Европа

28.09.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

NXP Semiconductors обяви нови инвестиции в изследователска и развойна дейност в Европа в рамките на втория Важен проект от общоевропейски интерес в сферата на микроелектрониката и комуникационните технологии – IPCEI ME/CT.

Планираните инвестиции ще бъдат насочени към подразделенията на компанията в Австрия, Германия, Нидерландия и Румъния, които работят върху иновации за области като автомобилостроенето, индустрията и киберсигурността. Това включва 5 nm технология, системи за подпомагане на водача и системи за управление на батериите (BMS) в автомобилите, 6 G и Ultra-Wideband, наред с изкуствен интелект, RISC-V и постквантова криптография.

"Планираните от NXP инвестиции в нашите австрийски, германски, нидерландски и румънски подразделения са знак за отдадеността ни на постигането на целите на Европейския съюз за дигитален и зелен преход“, коментира Кърт Сиверс, президент и главен изпълнителен директор на NXP Semiconductors. Той добави, че дейностите в рамките на IPCEI ME/CT ще допълват планираното участие на NXP в съвместното предприятие за установяване на първото микроелектронно производствено съоръжение на TSMC в Европа.

NXP Semiconductors ще насочи финансирането към изследователска и развойна дейност в сферата на микроелектрониката в сътрудничество с над 50 партньори от индустрията и академичната сфера в Европа. До момента нито една друга компания от сектора на микроелектрониката, която участва в проекта IPCEI ME/CT, не планира инвестиции в подразделения в толкова много страни – членки на ЕС, отбелязват от NXP.

     
Източник: NXP Semiconductors

Ключови думи: NXP Semiconductors   IPCEI ME/CT   TSMC   микроелектроника  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...