Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи бързи CAN приемопредаватели за автомобилостроенето

18.07.2013   |   Технологии
 

Microchip обяви серията MCP2561/2 високоскоростни CAN приемопредаватели. Новите чипове са предназначени за интерфейс между CAN протоколен контролер и двупроводна CAN шина. Приемопредавателите съответстват на изискванията на CAN спецификацията GIFT ICT Group Conformance Test Specification V1.0, както и на световни стандарти за електромагнитна съвместимост (EMC) на интерфейсите в автомобилната промишленост. "Потребителите могат да разчитат на пълното съответствие на новите чипове с CAN протокола, повишената им надеждност и удобство на проектиране на системи с тях", заявиха пред Electronics-Bulgaria.com от компанията производител.

Новата серия MCP2561/2 включва две интегрални схеми. MCP2561 е бърз CAN приемопредавател в 8-изводен корпус, снабден със SPLIT извод, който подпомага стабилната работа в синфазен режим при схеми, използващи терминиране с преднапрежение. MCP2562 също е бърз CAN приемопредавател в 8-изводен корпус, но има Vio извод, който може да бъде свързан към допълнително захранване, за да се осъществи вътрешно "повдигане" на цифровите В/И нива на приемопредавателя, улесняващо подаването им към микроконтролер. "Това е особено полезно, когато в системата се използват микроконтролери с Vdd под 5 V - например 1,8 или 3,3 V", обясняват от Microchip.

Приемопредавателите се характеризират с нисък ток в режим на готовност (<5 uA типича стойност), който е в съответствие с изискванията за ниска консумация на електронните управляващи модули (ECU) в автомобилите. Освен това те отговарят и на изискванията за работа както в разширен (E) от -40 до +125°C, така и във висок (H) от -40 до +150 °C температурен диапазон. MCP2561/2 CAN приемопредавателите са предназначени за широк кръг от приложения в автомобилостроенето, включващи задвижващите агрегати, диагностичните и информационните системи и сигурността на пътниците, както и за приложения в индустрията, строителната и селскостопанската техника.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MCP2561   CAN   електронни компоненти   автомобилна електроника   приемопредаватели  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...