Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Комет Електроникс предлага първия достъпен на пазара светодиод със светлиннa ефективност 200 lm/W

04.06.2014   |   Технологии
 

От Комет Електроникс съобщиха за пазарния дебют на XLamp XP-L - първият в света светодиод със светлиннa ефективност 200 lm/W. Cree е първият производител, който въвежда на пазара светодиодна платформа за осветление XP-L от HD-клас с такава светлинна ефективност. Размерите на новия компонент са 3,45 x 3,45 мм.

Cree вече разработи светодиод с ефективност 300 lm/W, но XP-L е първият комерсиално достъпен. Той може да предостави светлинен поток до 776 lm при мощност от 6 W и температура 85 ºC и е съвместим с повечето оптични системи за сериите XP.

"Използването на XP-L подобрява характеристиките на съществуващите осветителни светодиодни системи, като намалява тяхната цена и размери и предоставя възможности за нови решения, които не са били възможни до този момент. Той дава възможност за развитие с 50% повече на светодиодни системи, използващи платформа Xlamp XP-G", обясняват от Комет Електроникс.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Cree   светодиоди   дискретни компоненти  

Област: Eлектроника   Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...