Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Комет Електроникс и Microchip обявиха безплатни уебинари за IoT сензори и облачна свързаност

14.09.2020   |   Предстоящо
 

От 14 до 17 септември т. г. ще се проведе поредица от технически интернет семинари, организирани от Комет Електроникс, съвместно с Microchip. Сред основните теми ще бъдат сензори с ниска енергоконсумация, комплексни IoT мрежи, киберсигурност, облачна свързаност. "Поредицата ще бъде представена от екип от шестима инженери на Microchip, всички обучения ще бъдат записани и предоставени на участниците на по-късен етап", съобщиха от Комет Електроникс.

Първият уебинар от поредицата започва на 14 септември от 15 ч. Програмата му предвижда разискване на съвременните подходи при проектиране на сензорни възли с ниска консумация, предназначени за IoT мрежи.

По време на втората сесия, която ще се проведе на 15 септември от 14 ч., специалистите ще представят решения за свързаност при проектирането на крайни IoT сензори. "Предизвикателството е да бъде заложено оптималното решение още в самото начало на процеса на разработка, като се вземат предвид мащабируемостта и гъвкавостта, енергийните и комуникационни ресурси, поддръжката във времето, комуникационната сигурност и др.", поясняват от Комет Електроникс.

Третата сесия на 16 септември ще представи мерки за киберсигурност - защита на данните и устройствата, нови стандарти за сигурност и др. А последната четвърта сесия, предвидена за 17 септември, е посветена на разискването на добрите практики при подготовка на нов проект - стартиране на сравнително сложна IoT функционалност и имплементация.

Повече информация информация относно събитията можете да получите от Камен Вълков на e-mail: kamen@comet.bg или тук.

     
Източник: Комет Електроникс; Снимка: Microchip

Ключови думи: Комет Електроникс   Microchip   IoT   киберсигурност   облачна свързаност  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Предстоящо

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...