Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Лаборатория на Samsung Electronics бе открита в ТУ Варна - 15.10.2014

15.10.2014   |   Начало»Събитията
Лаборатория за иновации, създадена по проект на Samsung Electronics, бе открита на 10 октомври т. г. във Факултета по електроника на Техническия университет във Варна. Лентата бе прерязана в присъствието на ректора проф. Овид Фархи, декан доц. Розалина Димова и изпълнителния директор на Samsung България Крис Чънг. 
 
Лабораторията, която е част от програмата Tech Institute на Samsung Electronics, ще предоставя интегрирани хардуерни и софтуерни решения за обучение на студенти по телекомуникации и мобилни технологии. Тя разполага с 20 работни места за студенти и едно за преподавател, оборудвани с мобилни компютри, сензорни е-дъски (интерактивни дъски), както и допълнителни устройства за тестване на мобилни приложения.
 
Студентите ще придобиват умения за създаване на мобилни приложения за операционна система Android, по комуникационни мрежи, видеотехнологии и автоматизирано проектиране в комуникациите. В скоро време се предвиждат курсове, водени от специалисти на Samsung Electronics. 
 
"Само преди малко повече от месец проведохме среща с представители на фирма Samsung Electronics, които предложиха своя проект. Впечатлен съм от факта, че компанията избра нашите студенти като пратеници на нови технологии. Новата лаборатория е ценна придобивка за нас. Практическите знания и умения, които ще предостави Лабораторията за иновации на Samsung Electronics ще допринесат за развитието на инженерното образование и реализацията на инженерните кадри на пазара на труда", сподели ректорът проф. Фархи. 
 
Програмата Tech Institute на Samsung Electronics предоставя на студентите възможност за придобиване на умения, необходими за тяхното професионално израстване. В нейните рамки до 2020 г. трябва да бъдат обучени 200 000 студенти в 100 града в света, където ще бъдат изградени подобни Лаборатория за иновации с основна цел борба с младежката безработица. При завършване на обучението си студентите ще получават сертификати в сферата на информационните и комуникационни технологии, инженеринг и бизнес.
     
Източник: ТУ Варна

Ключови думи: ТУ Варна   Samsung   Samsung Electronics   Лаборатория за иновации  

Област: Електроника   Инвестиции  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde & Schwarz Österreich
Последно от Събитията
Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...