Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM представи авангардни токови преобразуватели, базирани на ефекта на Хол

28.10.2014   |   Технологии
 
LEM разшири гамата LF xx10 токови преобразуватели за безконтактно, галванично изолирано измерване на постоянни, променливи и пулсиращи токове от 100 до 2000A с четири нови серии:  LF 210-S, LF 310-S, LF 510-S и LF 1010-S, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията. Следващата пета серия F 2010-S ще бъде достъпна на пазара от февруари 2015 г.
 
Новите прибори използват авангардна технология, базирана на ефекта на Хол, която увеличава драстично ефективността чрез употребата на магнитомер с наситена сърцевина. Специализираната интегрална схема е предназначена за използване в режим на обратна връзка, а първото й пазарно приложение е в новата гама преобразуватели. 
 
LF xx10 осигуряват до четири пъти по-висока точност в целия температурен обхват (от 0,25 до 0,6% IPN) в сравнение с предишното поколение токови преобразуватели, базирани на ефекта на Хол, както и максимална нестабилност на тока на несиметрия от 0,1% IPN.
 
Благодарание на магнитомера с наситена сърцевина потребителите получават не само по-добро управление и повишена ефективност, но и значително по-ниска цена, като в същото време се преодоляват типични недостатъци като шум и забавено рестартиране след претоварване.
 
Моделите от новата серия токови преобразуватели LF ХХ10 се предлагат със захранващо напрежение от +/- 12 до +/- 24 V (в зависимост от модела), могат измерват по-силен ток в сравнение с предишното поколение, до три пъти по-силен първичен номинален ток (LF 510-S) и реагират по-бързо при di/dt изменения, като времето за реакция е под 0,5 µs благодарение на специалната магнитна сърцевина и оптимизираната конструкция.
 
     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   LF ХХ10   токови преобразуватели   магнитомери   ефект на Хол  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...