Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Комет Електроникс предлага пълен набор от решения за Raspberry Pi

02.04.2015   |   Технологии
 
Комет Електроникс започна предлагането на пълен набор от градивни компоненти и аксесоари за популярния микрокомпютър Raspberry Pi, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от компанията.
 
Българският дистрибутор предлага всички модели на Raspberry Pi, включително най-новия Raspberry Pi Model B+, който се появи на пазара през февруари т. г.
 
Model B+ разполага с повече GPIO (рейка с 40 извода) и с четири USB 2.0 порта (в сравнение с два порта на Model B). SD картата е заменена с по-съвременна push-push Micro SD версия. Новото устройство предлага и по-ниско потребление на енергия (с 0,5 до 1 W) и подобрена звукова схема, която има специално захранване с ниско ниво на шум.
 
Raspberry Pi е нискобюджетна SoC (System-on-Chip) система, чиито размери са съизмерими с тези на кредитна карта. От дебюта си през 2012 г. едноплатковият компютър стана изключително популярен сред специалисти и ентусиасти в областта на електрониката, занимаващи се с проектиране на индустриални модули за управление, роботи и системи за автоматизация, където Raspberi Pi може да се използва като ценово ефективен мултимедиен център.
     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Raspberry Pi   Raspberry Pi Model B+   микрокомпютри   едноплаткови компютри  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...