Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Комет Електроникс изгради тестова среда за безжична комуникация по стандарта LoraWAN

Комет Електроникс въведе в експлоатация тестова LPWAN (Low-power WAN) мрежа, базирана на популярния стандарт LoraWAN. Тя е предназначена за подпомагане на клиентите на компанията при разработката на решения за безжична комуникация, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от българския дистрибутор на електронни елементи.

Върху сградата на централния офис на Комет Електроникс в кв. Дружба-2 в София бе инсталиран LoraWAN шлюз от професионален клас. Според тестовете, проведени от специалистите на фирмата, устройството осигурява надеждна връзка в радиус от 5 км на открито. Данните, предавани двупосочно от и към крайните устройства, са достъпни чрез IoT платформата The Things Network.

От Комет Електроникс обясниха, че виждат значителен интерес към тази мрежова технология от страна на своите клиенти. С помощта на новофункциониращата мрежа всеки желаещ би могъл да направи безплатни изпитвания на своята разработка, без необходимост от закупуване и инсталиране на инфраструктурно оборудване.

LoraWAN мрежите предоставят възможност за безжична комуникация на изключително голям брой крайни устройства при много ниско ниво на консумация на електроенергия, позволявайки работа на батерийно захранване в период от няколко години. Използваната патентована схема за модулация на сигнала гарантира зона на обслужване около базовата станция до 5 км в градска и 10 км в извънградска среда. LoraWAN работи в нелицензиран честотен обхват 868 MHz, затова всеки потребител би могъл да изгради собствена мрежа, след като закупи необходимото оборудване.

Типичното приложение на този тип мрежи е в областта на IoT - различни видове сензори, домашна и сградна автоматизация, локализиране на обекти, приложения за дистанционно отчитане на консумацията на енергия, вода, газ и др.

Комет Електроникс предлага на своите клиенти сертифициран радио модул RN2483, производство на Microchip, който е с вграден комуникационен протокол за работа по стандарта LoraWAN. Така в много кратки срокове е възможно да се разработи крайно устройство, използващо надежден и стандартен протокол за безжичен пренос на данни.
 
Информация за получаване на достъп и регистрация на крайни устройства в мрежата може да получите на e-mail: support@comet.bg.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronis   LoraWAN   LPWAN  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Реализации
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...