Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Очакват се рекордни продажби на CMOS сензори

03.09.2019   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

IC Insights прогнозира 11% ръст на доставките на CMOS сензори за изображения през 2019 г. до рекордните 6,1 млрд. бр. и 9% увеличение през 2020 г. до 6,6 млрд. бр., когато се очаква световната икономика да навлезе в период на рецесия.

През 2018 г. приходите от продажби на CMOS сензори се увеличиха с 14% до 14,2 млрд. щатски долара след 19% ръст през 2017 г. Продажбите на CMOS сензори бележат ръст през всяка година от 2011 г. и се очаква възходящата тенденция да продължи до 2023 г., когато продажбите ще достигнат 21,5 млрд. долара.

В Китай са продадени около 39% от всички сензори за изображения, закупени през 2018 г. (без да се броят тези, закупени от компании в други страни с китайски производствени и монтажни съоръжения). Според доклада на IC Insights около 19% от CMOS сензорите през 2018 г. са закупени от компании в Северна и Южна Америка (90% в САЩ).

Камерите за мобилни телефони продължават да бъдат най-големият краен пазар за CMOS сензори, генерирайки 61% от продажбите и 64% от единичните доставки през 2018 г., но други приложения ще осигурят по-голям ръст и пазарни рекорди през следващите пет години.

Най-бързо развиващото се приложение за CMOS сензори в момента са автомобилните системи, като годишните продажби ще нарастват с 29,7% до 2023 г. или 15% от общите продажби на пазара през тази година (спрямо 6 % през 2018 г.). След това най-високите темпове на растеж се очакват при продажбите на: медицински/лабораторни системи; камери за сигурност; индустриални системи, включително роботи и интернет на нещата; играчки и игри, включително виртуална/разширена реалност.

Годишните продажби на CMOS сензори за мобилни телефони се очаква да нарастват с едва 2,6% до 2023 г., или около 45% от общия пазар спрямо 61% през 2018 г.
 

     
Източник: IC Insights; снимка: Dreamstime

Ключови думи: IC Insights   CMOS сензори   сензори за изображения  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...