Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова фамилия енергоефективни микроконтролери

07.07.2014   |   Технологии
 

Microchip разшири своята серия eXtreme Low Power (XLP) PIC микроконтролери с новата фамилия PIC24F "GB2". Тя включва интегрирано хардуерно ядро за криптиране, генератор на случайни числа, както и блок за еднократно програмируем код (OTP).

PIC24F "GB2" устройствата предлагат до 128 KB Flash и 8 KB RAM памет в корпуси с 28 или 44 извода. Те са насочени към мобилни и захранвани с батерии устройства като IoT сензори, системи за контрол на достъпа, заключващи системи и др.

В новата фамилия са интегрирани редица функции за защита на данни. Многофункционалният хардуерен блок за криптиране поддържа стандартите AES, DES и 3DES. Генераторът на случайни числа създава кодове за криптиране, декриптиране и удостоверяване на данните. OTP блокът предпазва кодирания ключ от това да бъде прочетен или пренаписан.

Новите "GB2" микроконтролери достигат 180 µA/MHz ток в активен режим и 18 nA в sleep режим. Те имат USB вход за връзка с външни устройства, както и UART с поддръжка на ISO7816, който може да бъде полезен при приложения със smart карти.

Според производителите PIC24F "GB2" са подходящи за използване в медицински и спортни приложения като крачкомери, wearable фитнес устройства, компютърна периферия, аксесоари за принтери, както и при индустриални приложения като системи за контрол на достъпа, охранителни камери, ключалки, POS терминали, smart четци, топломери, газомери и IoT сензори.

Микроконтролерите PIC24 "GB2" поддържат различни безжични модули на Microchip за Wi-Fi, ZigBee и Bluetooth комуникация.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   микроконтролери   PIC24F   GB2  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...