Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи следващо поколение енергоефективни Bluetooth решения

10.11.2015   |   Технологии
 
Microchip представи своето следващо поколение компоненти за Bluetooth комуникация с ниско енергопотребление (Bluetooth Low Energy – BLE). Интегралните схеми IS1870 и IS1871 и модулът BM70 съответстват на новия стандарт Bluetooth 4.2 и разполагат с международно признати удостоверения и сертификати. Предлаганите нови компоненти са особено подходящи за приложения, свързани с Internet of Things и ползването на Bluetooth радиофар, като разработчиците имат възможност лесно да намалят потребяваната мощност и да разполагат с надеждна връзка по Bluetooth LE.
 
Новите устройства за Bluetooth комуникация с ниско енергопотребление на Microchip имат вградено микропрограмно осигуряване за съответствие със стандарта Bluetooth 4.2. Разработчиците могат да разчитат на до 2,5 пъти по-бърз трансфер на данните и на по-висока защитеност на връзката съгласно правителствените стандарти на САЩ. За изпращане и приемане на данните по Bluetooth връзката се използва протокола Transparent UART, което улеснява свързването на новите компоненти с всякакви процесори или със стотиците PIC микроконтролери на Microchip, разполагащи с UART интерфейс. Модулът BM70 има възможност за автономна работа, без хост процесор, и може да се ползва като радиофар.
 
Оптимизираното потребление на мощност на новите устройства означава по-малка консумация на ток и по-дълъг срок на експлоатация на батерията, а малките им размери – 4x4 мм за интегралните схеми и 15x12 мм за модула – пестят място на платката. Модулът се предлага във вариант със сертификати за съответствие с нормите за излъчвания в радиочестотния диапазон, както и без такива сертификати (неекраниран и без антена) за случаите, в които антената трябва да е по-малка и изнесена на разстояние, а на сертификация за излъчвания подлежи крайното изделие.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Bluetooth   Bluetooth Low Energy   BLE   IS1870   IS1871   BM70  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...