Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Технологията MOST150 на Microchip е интегрирана в новото Audi A4

18.12.2015   |   Технологии
 
Технологията MOST150 на Microchip е интегрирана във виртуалния кокпит на новия модел автомобил Audi A4 Sedan. По-рано Audi внедри технология в Q7 SUV и TT Coupe.
 
Автомобилният производител използва интелигентните контролери за мрежов интерфейс OS81110 и OS81118 от фамилията MOST150 на Microchip, които осигуряват бързодействие от 150 Mbps и поддържат всички типове данни, характерни за мрежи от тип MOST (предназначени за използване в мултимедийни системи). OS81118 разполага също и с високоскоростен интерфейс USB 2.0 (PHY/HSIC), за да поддържа директна и надеждна връзка с главния процесор на системата на виртуалния кокпит.
 
От 2001 г. до днес около 200 млн. интерфейсни контролера MOST са инсталирани в 194 модела автомобили. Аudi и всички големи производители на автомобили от много години насам внедряват успешно технологията MOST в своите информационно-развлекателни мрежови системи. MOST150 осигурява възможности за свързване в мрежа по Ethernet или интернет протокол. Технологията осигурява пренос из цялата кола на видео и аудио данни, пакети с потребителска информация, както и служебни данни, без да използва протоколи за времева синхронизация и така разтоварва основните процесори на информационно-развлекателната система.
 
"Радваме се, че Audi продължава вграждането на новата версия на MOST150, този път в своя среден клас клас модели A4. Техните текущи проекти показват, че технологията MOST продължава да бъде де факто стандарт за автомобилните инфотейнмънт мрежи", коментира каза Дан Термер, вицепрезидент в отдела за автомобилна електроника на Microchip. 
 
MOST150 осигурява бързодействие от 150 Mbps и добра електромагнитна съвместимост (EMC). Всички контролери MOST разполагат със съответстващи на индустриалните стандарти хардуерни интерфейси към процесори и периферия. Това осигурява ефективна маршрутизация на пакетите с потребителска информация и служебните данни и до голяма степен опростява проектирането на отделните модули. Потребителите могат без забавяне да ползват информационно-развлекателната система на автомобила, тъй като контролерите стартират мрежовите функции незабавно.
 
Съвместно разработените стандарти за MOST предоставят на производителите на автомобили и на техните поддоставчици доказала се в практиката и поддържана методология за изграждане на широколентова информационно-развлекателна система, както и интелигента система за подпомагане на водача (ADAS). Използването на технологията MOST води и до намаляване на теглото на дадената система, което допринася за съответствието с нормативните изисквания за опазване на околната среда.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Audi   Audi А4   MOST150   автомобилна електроника   информационно-развлекателни системи   инфотейнмънт системи  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...