Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова гама 8-битови микроконтролери

21.02.2017   |   Технологии
 

Microchip обяви пускането на пазара на серията микроконтролери PIC16F15386, най-мощните в портфолиото от 8-битови прибори на компанията досега. В допълнение на предлаганите в момента микроконтролери с независма от ядрото периферия (CIP), новата гама включва прецизен 32 MHz вътрешен осцилатор и възможност за разделяне на достъпа до паметта (Memory Access Partition, MAP) с безопасна за буутлоудъра защита за предотвратяване на инцидентен презапис. Зоната за информация за прибора осигурява защитено съхранение на уникална идентификация и калибрационни стойности. Серията PIC16F15386 се поддържа и от развойната среда MPLAB Xpress с модула за бързо създаване на прототипи MPLAB Code Configurator (MCC).

Микроконтролерите, които са с капацитет на флаш паметта до 28 KB и на RAM паметта 2 KB, са с корпуси с от 8 до 48 извода. Това са първите 8-битови PIC микроконтролери, които се предлагат с 48 извода, което осигурява повече канали за аналоговоцифровия преобразувател и входове/изходи. Серията предлага високо ниво на CIP интеграция за изпълнение на системни функции (генериране на сигнали, управление на двигатели, мониторинг на безопасността, системни комуникации и потребителски интерфейс) извън процесорното ядро при възможно най-ниска консумация на енергия. Новите микроконтролери предлагат режими IDLE и DOZE, позволяващи на инженерите да оптимизират баланса между консумацията на енергия и производителността.

"Винаги сме предлагали разнообразно портфолио от атрактивни за пазара продукти. Очакваме силен интерес към PIC16F15386 от страна на опитните и начинаещите разработчици, благодарение на комбинацията от най-търсените характеристики и периферни блокове от потребителите на PIC микроконтролери, гъвкавостта по отношение капацитета на паметта и изводите, както и поддържането на MPLAB Xpress с MCC", коментира Стив Дреобл, вицепрезидент на отдела за 8-битови микроконтролери в Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC16F15386   микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...