Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов LED драйвер, ориентиран към ценово ефективни приложения

11.07.2017   |   Технологии
 

Microchip представи ново поколение последователен линеен LED драйвер, насочен към приложения за офлайн осветление. CL88020 е допълнение на популярната фамилия CL88XX на Microchip и е предназначен за захранване на светодиодни стрингове директно от мрежата. Продуктът позволява на клиентите да създават надеждни, рентабилни и компактни приложения за LED осветление с висок фактор на мощността без необходимост от преобразуване, което обикновено се изисква при проектиране на LED осветление.

"Преходът от традиционно към светодиодно осветление е налице и се извършва с бързи темпове. Microchip има богато и разнообразно портфолио в областта на LED осветлението, а клиентите непрекъснато търсят по-добри микроелектронни решения като тези, предлагани от новия драйвер. Той дава възможност за проектиране на по-прости, по-малки и по-здрави високоефективни системи за осветление", обясни Кийт Пазул, директор маркетинг на аналогови, силови и интерфейсни продукти в Microchip.

CL88020 е разработен така, че да сведе до минимум броя на компонентите при разработка и позволява използване на еднослойни печатни платки. За разлика от конвенционалното захранване с AC-DC преобразувател, основната конфигурация на драйвера включва единствено от интегралната схема CL88020, два малки керамични кондензатора и един мостов токоизправител. Не се изискват високоволтови кондензатори, трансформатори или дросели, както и филтри за електромагнитна смущения (EMI) или схеми за коригиране на фактора на мощността (PFC), което значително увеличава ценовата ефективност на приложението.

 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   LED драйвери   LED осветление  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...