Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов LED драйвер, ориентиран към ценово ефективни приложения

Microchip представи ново поколение последователен линеен LED драйвер, насочен към приложения за офлайн осветление. CL88020 е допълнение на популярната фамилия CL88XX на Microchip и е предназначен за захранване на светодиодни стрингове директно от мрежата. Продуктът позволява на клиентите да създават надеждни, рентабилни и компактни приложения за LED осветление с висок фактор на мощността без необходимост от преобразуване, което обикновено се изисква при проектиране на LED осветление.

"Преходът от традиционно към светодиодно осветление е налице и се извършва с бързи темпове. Microchip има богато и разнообразно портфолио в областта на LED осветлението, а клиентите непрекъснато търсят по-добри микроелектронни решения като тези, предлагани от новия драйвер. Той дава възможност за проектиране на по-прости, по-малки и по-здрави високоефективни системи за осветление", обясни Кийт Пазул, директор маркетинг на аналогови, силови и интерфейсни продукти в Microchip.

CL88020 е разработен така, че да сведе до минимум броя на компонентите при разработка и позволява използване на еднослойни печатни платки. За разлика от конвенционалното захранване с AC-DC преобразувател, основната конфигурация на драйвера включва единствено от интегралната схема CL88020, два малки керамични кондензатора и един мостов токоизправител. Не се изискват високоволтови кондензатори, трансформатори или дросели, както и филтри за електромагнитна смущения (EMI) или схеми за коригиране на фактора на мощността (PFC), което значително увеличава ценовата ефективност на приложението.

 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   LED драйвери   LED осветление  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...