Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нов V2X модул

12.06.2018   |   Технологии
 

u-blox представи новия приемо-предавателен модул UBX-P3, предназначен за безжична комуникация с превозни средства (V2X), базирана на стандарта DSRC/802.11p.

Технологията V2X използва безжичната комуникация "от превозно средство до превозно средство" (V2V) и комуникация "превозно средство до инфраструктура" (V2I), като предоставя в реално време на всички превозни средства на пътя споделени данни за обкръжението им. В допълнение към увеличената пътна безопасност, технологията V2X подобрява управлението на трафика и позволява реализирането на широкообхватни приложения като организиране на движението на групи транспортни средства и автономно шофиране, както и приложения в области като интелигентни градове, минно дело и селско стопанство.

Според компанията UBX0-P3 е най-малкият V2X чип, позволяващ едновременна комуникация по два канала, което означава, че съобщенията за безопасност и обслужване могат да бъдат обработвани едновременно, осигурявайки по-голяма безопасност на трафика.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: u-blox   Microdis   UBX-P3   V2X  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...