Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов контролер за разпознаване на 3D жестове в автомобила

24.07.2018   |   Технологии
 

Microchip представи нов контролер за разпознаване на 3D жестове, предназначен за автомобилостроенето. Контролерът е насочен към интелигентни HMI приложения, с чиято помощ може да се подобри безопасността на водача и да се добавят средства за управление на различни системи в автомобила - от светлините до телефонните обаждания.

Новият капацитивен контролер за разпознаване на жестове във въздуха е подходящ за широк кръг от приложения, които ограничават разсейването на водача и увеличават комфорта на превозните средства, включително навигационни, информационни и развлекателни системи, интериорно осветление и др. Технологията може да се използва и за задвижване на задни товароподемни платформи, както и всички други функции, които автомобилният производител желае да интегрира с разпознаване на обикновени жестове. MGC3140 има сертификат AEC-Q100 за автомобилна електроника, работен температурен диапазон от -40 до +125°C и отговаря на строгите изисквания за електромагнитни смущения (EMI) и електромагнитна съвместимост (EMC). Всяка система за 3D жестове се състои от сензор, който може да бъде изработен от всеки проводящ материал, както и от контролера за жестово разпознаване на Microchip, настроен за всяко отделно приложение.

"С MGC3140 въвеждаме доказана технология за разпознаване на жестове, която осигурява интуитивен интерфейс и намалява разсейването на водача. Microchip се ангажира да поддържа автомобилния сектор с нарастващо портфолио от контролери за докосване и за управление на жестове заедно с водеща техническа поддръжка. Този прибор осигурява на клиентите ценово ефективно решение за жестове, без да се прави компромис с интериорния дизайн на автомобила", изтъкна Фани Дювенхайдж, вицепрезидент на подразделението за HMI приложения в Microchip.

Докато съществуващите решения, като например инфрачервената технология и технологията "time-of-flight", могат да бъдат скъпи и да работят неефективно при ярка слънчева светлина, MGC3140 гарантира надеждно функциониране на сензорите при директна слънчева светлина и в тежки условия. Другите решения на пазара имат физически ограничения и изискват значителна инфраструктура и пространство, за да бъдат интегрирани в превозното средство, а MGC3140 е съвместим с ергономичния дизайн на интериора и позволява на HMI разработчиците да внедряват иновативни приложения с по-малко физически ограничения.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MGC3140   3D контролер   3D жестове   автомобилна електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...